Matematik

hjælp

18. marts 2014 af xlala (Slettet) - Niveau: C-niveau

er der nogen klog hoveder der gider at hjælpe :)

Da den ene løber kommer hjem har hans kæreste lavet te. Han synes teen er meget varm, så han vil gerne vente til den er 15 % koldere. Han ved at teens temperatur aftager eksponentielt med en fremskrivningsfaktor på 0,95.

a)  Hvor lang tid skal han vente før teen kan drikkes?

b)  Hvor mange procent koldere vil teen i alt være efter yderligere 5 minutter? 

tak på forhånd

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Løs ligningen 0,95t = 1-0,15 = 0,85

b) Beregn 0,95t+5 = 0,85·0,955


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2014 af mathon

     Du har generelt:
                                          \large T(t)= T_o\left ( 1-0,95^t \right )


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.