Matematik

Hjælp!!! Sandsynlighedsregning?

19. marts 2014 af Vad1802 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Vi fik et spørgsmål i dag i skolen, om hvad sandsynligheden var for at tage en pige og en dreng. Der var 9 drenge og 6 piger. hvodan finder man frem til sandsynligheden af det?

Hjæp mig please!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2014 af SuneChr

.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts 2014 af SuneChr

Der skal udtages 2 blandt 15
Det giver  14·15 / 2  muligheder  (dividerer med 2, da rækkefølgen er uden betydning)
Èn pige kan udtages på 6 måder
og
én dreng kan udtages på 9 måder
I alt  6·9 = 54 måder
Sandsynligheden for at udtrække netop én af hvert køn
54 / 105  =  18 / 35  =  51,43%


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2014 af Egofaciens (Slettet)

#2

Nu er det ikke engang mig der har stillet spørgsmålet (og måske er det et dumt spørgsmål .. :O), men hvorfor skal man gange 15 med lige præcis tallet 14? :)


Svar #4
19. marts 2014 af Vad1802 (Slettet)

Tak for det men jeg er heller ikke helt med på hvorfor man netop skal gange med tallet 14?


Brugbart svar (2)

Svar #5
19. marts 2014 af SuneChr

# 3 og 4
Ved første udtrækning, af de 15 elever, er der 15 muligheder, og når dét er gjort, er der 14 tilbage at udvælge.
Da nu det er ligegyldigt, om det er en dreng eller en pige der udtrækkes først, skal man dividere med 2,
fordi man kan opstille to personer på række på to måder
 


Svar #6
19. marts 2014 af Vad1802 (Slettet)

Okay:-) Tusind tak!


Skriv et svar til: Hjælp!!! Sandsynlighedsregning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.