Andre fag

Makroøkonomi - golden rule consumption

19. marts 2014 af Kiirstine (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Arbejder i øjeblikket med golden rule consumption i Makroøkonomi, man er gået i stå, da jeg skal til at udtrykke golden rule consumption ved hjælp af opsparing (s)

Kan I forklare mig, hvordan min lærer er kommet fra step 1 til step 2 rent matematisk imens s isoleres  - det er mest med potenserne i form af brøker, hvor jeg kæmper med at forstå matematikken bag :)

 (1)  s^ -1/2 = 3* s^ 1/2

(2) 1/3 = s^1/2 * s^1/2

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der ganges med s1/2 på hver side, og der divideres med 3 på hver side. Bemærk, at

        s-1/2 = 1 / s1/2 .

Repeter potensregnereglerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2014 af MrJKo (Slettet)

Du kan jo omskrive s-1/2 til en brøk, hvor tæller = 1 og nævner = s1/2

Isoler da s'erne ved at dividere med 3 (hvilket betyder at den bliver ganget ind i nævneren) og gange med s1/2


Skriv et svar til: Makroøkonomi - golden rule consumption

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.