Samfundsfag

Hvordan presser globalisering velfærden i DK

23. marts 2014 af 123434 - Niveau: C-niveau

1)

Vi har modtaget indvandrere de sidste år. Nogle har få års uddannelse, og indvandrere er ikke i så høj grad i beskæftigelse som  etniske danskere. Det er dyrt at have folk på overførselsindkomst.

2)

 EU-borgere, som kommer til Danmark for enten at arbejde eller studere, er berettigede til danske social ydelser som SU, dagpenge og børnepenge

3)

Globalisering har b.la. også medført, at b.la. fabriksproduktion flyttes til lande, hvor løn-og produktionsomkostningerne er billigst. Hvis vi synes, at lønnen for en fabriksarbejder er for lille, kan vi ikke sætte lønnen op uden forøget risiko for at produktionen bliver flyttet til et land med væsentlige lavere løn-og produktionsomkostninger.

Hvis vi sætter skatten op for de rigeste er, der risiko for at nogle af dem vil flytte til udlandet, hvor skatten som regel er lavere.

Andre eksempler på, hvor globalisering presser velfærden?

Tak på forhånd og god aften.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2014 af 011235813213455 (Slettet)

Med globalieringen er "verden blevet større", så vi er ikke længere blot danske statsborgere men i stedet EU- og verdensborgere, hvilket kan mindske vores solidaritet med nationalstaten.  :)


Skriv et svar til: Hvordan presser globalisering velfærden i DK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.