Matematik

hjælp

23. marts 2014 af DANIELKØBENHAVN (Slettet) - Niveau: 10. klasse

et 9 dage barn. vejer 3600 g .vægten er steget med 160 % pr døgn. 

hvor meget villebarnet have vejet  de det var 5 døgn gammel ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2014 af Alex4 (Slettet)

Hvis du deler med 160 % = 1,6 går du et trin tilbage og hvis du ganger med 1,6 går du et trin frem.

Hvis du gerne vil gå flere gange tilbage skal du altså dele med 1,6 flere gange, dette opnås ved at opløfte det til en potens svarende til det antal døgn du ønsker at gå tilbage.

\frac{3600 \mathrm{\hspace{2} g}}{1.6^{(9 - 5)}} = 549.32


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2014 af mathon

                        y=b\cdot 2,60^x

                        \frac{y_2}{y_1}=2,60^{x_2-x_1}

                        \frac{y_2}{3600}=2,60^{5-9}= 0,021883

                        y_2= 0,021883\cdot 3600 = 78,78

hvilket ikke er realistisk

Opgaveteksten skulle sikkert have været: "…vægten er steget med 60 % pr døgn"

                        y=b\cdot 1,60^x

                        \frac{y_2}{y_1}=1,60^{x_2-x_1}

                        \frac{y_2}{3600}=1,60^{5-9}= 0,152588

                        y_2= 0,152588\cdot 3600 = 549,3


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.