Matematik
diff.
27. november 2005 af
niqo (Slettet)
Nogle der kan se hvad jeg gør af fejl her: jeg har lavet opgaven i klassen, men kan bare ikke se hvor jeg har fået mit x fra
Jeg diffirentiere udtrykket: f(x)=1/ln(x)
det gøres ved (f'*g-f*g')/(g^2)
f'=0
g=ln(x)
f=1
g' 1/x
(0*ln(x)-1*(1/x))/in(x)^2
-1/in(x)^2 får jeg den til lige nu!
Men har selv skrevet i mine noter et x mere i nævneren, altså -1/x*in(x)^2
Nolge der kan se hvad jeg gør galt? Det vil glæde mig rigtig meget.. Mange tak fra nu af.
Jeg diffirentiere udtrykket: f(x)=1/ln(x)
det gøres ved (f'*g-f*g')/(g^2)
f'=0
g=ln(x)
f=1
g' 1/x
(0*ln(x)-1*(1/x))/in(x)^2
-1/in(x)^2 får jeg den til lige nu!
Men har selv skrevet i mine noter et x mere i nævneren, altså -1/x*in(x)^2
Nolge der kan se hvad jeg gør galt? Det vil glæde mig rigtig meget.. Mange tak fra nu af.
Svar #1
27. november 2005 af 2835 (Slettet)
f(x)=1/ln(x)
f'(x) = (0*lnx-1*(1/x))/(lnx^2)
= (-1/x)/(lnx^2)
=-1/(x*lnx^2)
::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk
f'(x) = (0*lnx-1*(1/x))/(lnx^2)
= (-1/x)/(lnx^2)
=-1/(x*lnx^2)
::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk
Svar #3
27. november 2005 af 2835 (Slettet)
(1/b)/a = 1/(b*a)
det er jo en brøk regl.
feks. er en en halv divideret med 2 jo en kvart:
(1/2)/2 = 1/(2*2) = 1/4
::2835::
det er jo en brøk regl.
feks. er en en halv divideret med 2 jo en kvart:
(1/2)/2 = 1/(2*2) = 1/4
::2835::
Svar #4
27. november 2005 af niqo (Slettet)
ok, den metode har vi ikk brugt før, men tak, idag har jeg så lært noget nyt! ;)
Skriv et svar til: diff.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
