Matematik
Mat afl. haster
29. november 2005 af
joakimj (Slettet)
Opgave 2.002
hej er der nogle der kan hjælpe mig??
Kan ikke finde ud af dem...
Om to vektorer a og b gælder
|a|=2, |b|=3 og |a+b|= 3
Beregn gradtallet for vinklen mellem vektor a og b.
Opgave 2.003
Om to vektorer a og b gaelder at
(2a-b)*(a+b)=45 , |a|=6 og a*b=-2
Beregm laengden af vektor b og gradtallet for vinklen mellem a og b.
hej er der nogle der kan hjælpe mig??
Kan ikke finde ud af dem...
Om to vektorer a og b gælder
|a|=2, |b|=3 og |a+b|= 3
Beregn gradtallet for vinklen mellem vektor a og b.
Opgave 2.003
Om to vektorer a og b gaelder at
(2a-b)*(a+b)=45 , |a|=6 og a*b=-2
Beregm laengden af vektor b og gradtallet for vinklen mellem a og b.
Svar #1
29. november 2005 af joakimj (Slettet)
Opgave 2.001
Om vektor a og b gælder at
|a|=1, |b|=3 og vinklen mellem a og b er 150 grader
Beregn gradtallet for vinklen mellem vektorene a+b og a-b.
Beregn arealet af det parallelogram, som udspændes af vektorerne a+b og a-b.
Opgave 2.002
Hey undskyld igen men sendte ikke det hele...
2.001
Om to vektorer a og b gælder
|a|=2, |b|=3 og |a+b|= 3
Beregn gradtallet for vinklen mellem vektor a og b.
Opgave 2.003
Om to vektorer a og b gaelder at
(2a-b)*(a+b)=45 , |a|=6 og a*b=-2
Beregm laengden af vektor b og gradtallet for vinklen mellem a og b.
Om vektor a og b gælder at
|a|=1, |b|=3 og vinklen mellem a og b er 150 grader
Beregn gradtallet for vinklen mellem vektorene a+b og a-b.
Beregn arealet af det parallelogram, som udspændes af vektorerne a+b og a-b.
Opgave 2.002
Hey undskyld igen men sendte ikke det hele...
2.001
Om to vektorer a og b gælder
|a|=2, |b|=3 og |a+b|= 3
Beregn gradtallet for vinklen mellem vektor a og b.
Opgave 2.003
Om to vektorer a og b gaelder at
(2a-b)*(a+b)=45 , |a|=6 og a*b=-2
Beregm laengden af vektor b og gradtallet for vinklen mellem a og b.
Svar #2
28. oktober 2007 af velo (Slettet)
hej jeg er ikke en af dem sem arbejder på studieportalen, men fandt over denne, og til andre som har problemer med 2.002 i mat A - 1 så , skal man bruge cosinus relationerne for at isolere "C" ( C = vinklen mellem vektor a og vektor b ):
cosinus realtionerne:
c^2 = a^2 + b^2 - 2ab*cos(C)
C isoleres:
cos(C) = (c^2 - a^2 - b^2)/(-2ab)
dvs:
cos(C) = ((3)^2 - 2^2 - 3^2)/(-2 * 2 * 3 )
cos(C) = 1/3
C = cos^-1 (1/3)
C = 70,53
( jeg har sådan en facit liste, og den viser 109,47, jeg går derfor udfra at man skal beregne vinklen for positiv omløbsretning: mod uret.
Dvs: 180 - 70,53 = 109,47 :)
cosinus realtionerne:
c^2 = a^2 + b^2 - 2ab*cos(C)
C isoleres:
cos(C) = (c^2 - a^2 - b^2)/(-2ab)
dvs:
cos(C) = ((3)^2 - 2^2 - 3^2)/(-2 * 2 * 3 )
cos(C) = 1/3
C = cos^-1 (1/3)
C = 70,53
( jeg har sådan en facit liste, og den viser 109,47, jeg går derfor udfra at man skal beregne vinklen for positiv omløbsretning: mod uret.
Dvs: 180 - 70,53 = 109,47 :)
Skriv et svar til: Mat afl. haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
