Matematik
differentialkvotient
05. november 2003 af
SP anonym (Slettet)
Håber I kan give mig et par hint til disse opgaver...
1)
Funktionen f er givet ved
f(x)=x|x-2|, -2
Beregn om linjen med ligningen y=2x er tangent til grafen
2) Opskriv det approksimerende førstegradspolynomium til
f(x) = kvadratroden af x
i punktet (16,f(16)). Benyt det til at tilnærme f(13, f(14), f(15), f(16) og f(17).
-Hertil er der ingen problemer, men så kommer:
Sammenlign derefter de fundne tilnærmelsser med grafregnerens værdier for de samme tal.
-Hvad er det for nogle tal?
1)
Funktionen f er givet ved
f(x)=x|x-2|, -2
Beregn om linjen med ligningen y=2x er tangent til grafen
2) Opskriv det approksimerende førstegradspolynomium til
f(x) = kvadratroden af x
i punktet (16,f(16)). Benyt det til at tilnærme f(13, f(14), f(15), f(16) og f(17).
-Hertil er der ingen problemer, men så kommer:
Sammenlign derefter de fundne tilnærmelsser med grafregnerens værdier for de samme tal.
-Hvad er det for nogle tal?
Svar #1
05. november 2003 af Garfield (Slettet)
hej...
1. a den er simpel nok...
Du kan indsætte -2 0 og 4 i ligningen...
så skulle du gerne få -8 0 og 8 disse kan du indsætte i et koor. sys og tegne din graf. så kan du se at der er et knæk og derved kan du konstatere at den ikke har x- aksen som tangent... læs s. 27 i din bog
b. der kan du regne hæld. koef. ud på begge sider a knækket og så kan du se at den ene har en hæld. koef. på 2 den samme som din ligning... og så kan du konstatere at en tangere din graf.
stk. 2 der kan du se på s. 32. men jeg er heller ikke sikker på de værdier... men dit 1. ploy kommer til at hedde p(x)= 1/8x + 4 så kan du indsætte 13, 14 15, 16...
1. a den er simpel nok...
Du kan indsætte -2 0 og 4 i ligningen...
så skulle du gerne få -8 0 og 8 disse kan du indsætte i et koor. sys og tegne din graf. så kan du se at der er et knæk og derved kan du konstatere at den ikke har x- aksen som tangent... læs s. 27 i din bog
b. der kan du regne hæld. koef. ud på begge sider a knækket og så kan du se at den ene har en hæld. koef. på 2 den samme som din ligning... og så kan du konstatere at en tangere din graf.
stk. 2 der kan du se på s. 32. men jeg er heller ikke sikker på de værdier... men dit 1. ploy kommer til at hedde p(x)= 1/8x + 4 så kan du indsætte 13, 14 15, 16...
Svar #2
05. november 2003 af SP anonym (Slettet)
1, b: at kende hældningen hjælper da ikke, hvis fx y = 2x + 4 ville det jo ikke være en tangent! Men da jeg jo ved at begge går gennem nul, kan jeg selvfølgelig bruge det, ville bare høre om der var en smartere og mere "rigtig" metode at gøre det på.
2, du har forstået mit spørgsmål forkert, kunne godt selv den første halvdel af opgaven! Men har løst den.
2, du har forstået mit spørgsmål forkert, kunne godt selv den første halvdel af opgaven! Men har løst den.
Skriv et svar til: differentialkvotient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
