Matematik

vektorregning og projektion

03. december 2005 af Koefoed (Slettet)
hvis |a| = 2 og |b| = 5 og a*b = 7, hvordan kan jeg så beregne | a_b + b_a |, altså længden af projektionen af a på b + længden af projektionen a b på a? Skal jeg finde længderne af de to projektioner og lægge dem sammen, eller hvorledes gør jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2005 af km55 (Slettet)

Hvis det er meningen at længdetegnene skal stå, hvor de står så er mit forslag at du finder projektionerne som vektorer. Herefter lægger du disse to vektorer sammen og efterfølgende finden længden af summen af de to vektorer (projektioner).

mvh.

¤km55¤

Svar #2
03. december 2005 af Koefoed (Slettet)

Men hvordan kan jeg finde dem som vektorer, når jeg kun har længderne, og ikke koordinater?

Svar #3
03. december 2005 af Koefoed (Slettet)

Jeg vil ende med at få for b_a = (7/2)*a, men a er jo givet som en længde, og ikke koordinat?

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du kan finde længden af vektor b_a og a_b ud fra formlen:

|a_b| = a*b/|b|

Ligeledes kan du finde vinklen mellem vektor a og b, og da a_b og b_a er paralelle med hhv. b og a, har du dermed også vinklen mellem de to projektionsvektorer. |a_b+b_a| kan så findes via trigonometri.

Skriv et svar til: vektorregning og projektion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.