Matematik

optimering!!!!!

04. december 2005 af ASLAK (Slettet)
en funktion er givet ved:
f(x)=x^2-10x+25 , x[0;5]

for ethvert x[0;5] er Q(x,f(x)) et punkt på grafen for f. idet P og R betegner projektionerne af Q på hen holdsvis første- og andenaksen, er firkant OPQR et rektangel.

a) bestem rektanglets areal A(x) som funktion af x.

er der nogen som kan komme med et hint til hvordan man løser opgaven...er virkelig lost!!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2005 af iB (Slettet)

Tegn!

Kan du se hvorfor P = (x,0) og R = (0,f(x)) ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Arealet må vel være

længde*højde = x*f(x).

Svar #3
04. december 2005 af ASLAK (Slettet)

her er en skitse:

C:\\Documents and Settings\\ABC\\Skrivebord\\skitse.doc

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Hvad er det lige meningen er med dette indlæg? ;-)

Svar #5
04. december 2005 af ASLAK (Slettet)

at jeg ikke kan forstå hvad de mener med opgaven...

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
For det første har vi allrede besvaret opgaven for dig, og for det andet kan vi da overhovedet heller ikke bruge det til noget som helst, at du giver os et stinavn til en figur, som ligger på din computer (eller jeg går da i hver tilfælde ud fra, at det er det stien henviser til).

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

"allrede" --> "allerede".

Skriv et svar til: optimering!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.