LaTeX

Preamblen

04. december 2005 af Sabrina (Slettet)
Jeg er i gang med et større matematikprojekt og bruger derfor ofte nedenstående kodestump:

\\vspace{3mm}
\\begin{center}
\\begin{boxedminipage}{11cm}
\\begin{dmo}
\\textbf{Overskrift}\\\\
Tekst ...
\\end{dmo}
\\end{boxedminipage}
\\end{center}
\\vspace{3mm}

Er der nogen, som ved, hvordan jeg kan få nogle af disse indstillinger over i preamblen?

Brugbart svar (2)

Svar #1
04. december 2005 af sigmund (Slettet)

Mit bud er:

\
ewcommand{\\foo}[3]{
\\vspace{#1}
\\begin{center}
\\begin{boxedminipage}{#2}
\\begin{dmo}
\\textbf{Overskrift}\\\\
#3 %Tekst ...
\\end{dmo}
\\end{boxedminipage}
\\end{center}
\\vspace{#1}}

Her er foo et valgfrit navn. Dette kaldes så i dit tilfælde med \\foo{3mm}{11cm}{Tekst ...}. Hvis du ønsker at have den samme dimension på \\vspace og boxedminipage gennem hele dokumentet, skriver du bare hhv. 3mm og 11cm i præamblen, og #1 der hvor jeg har skrevet #3. Følgelig tager \\foo kun ét argument.

Svar #2
04. december 2005 af Sabrina (Slettet)

Tak for dit bud - jeg er dog ikke helt klar over, hvad jeg skal.

\
ewcommand{\\foo}[3]{
\\vspace{3mm}
\\begin{center}
\\begin{boxedminipage}{11cm}
\\begin{dmo}
\\textbf{Overskrift}\\\\
#3 %Tekst ...
\\end{dmo}
\\end{boxedminipage}
\\end{center}
\\vspace{3mm}}

Jeg har kopieret ovenstående ind i preamblen. Herefter har jeg i mit dokument skrevet \\foo{Tekst}
Men det virker ikke.

Brugbart svar (2)

Svar #3
04. december 2005 af sigmund (Slettet)

Prøv og erstat [3] med [1] og #3 med #1.

Brugbart svar (2)

Svar #4
05. december 2005 af sigmund (Slettet)

Dårligt sprog i #3. Sætningen skal begynde med 'Prøv at erstatte ...'

Brugbart svar (2)

Svar #5
05. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Hvad er dmo?

Svar #6
08. december 2005 af Sabrina (Slettet)

Mange tak! Nu virker det :)
dmo er en forkortelse for "definition med overskrift", hehe.

Ved I, hvordan man gør, således at hver gang man skriver \\Leftrightarrow, så laver den lidt afstand mellem pilen på hver side?

Jeg har prøvet med
\enewcommand{\\Leftrightarrow}{\\quad\\Leftrightarrow\\quad}
men det virker ikke.


Svar #7
08. december 2005 af Sabrina (Slettet)

Hvordan gør jeg, hvis jeg gerne vil have, så jeg kan indtaste overskriften sammen med teksten? Overskriften varierer fra geng til gang nemlig.

Brugbart svar (2)

Svar #8
08. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
Du kan for eksempel definere følgende:

\
ewcommand\\biim{\\enskip\\Leftrightarrow\\enskip}

og så skrive \\biim. Hvis du vil have en anden afstand, kan du ændre \\enskip til \\quad eller lignende.

#7:
Jeg forstår ikke rigtig dit spørgsmål; prøv at kom med et konkret eksempel, så skal jeg se hvad jeg kan gøre.

Svar #9
08. december 2005 af Sabrina (Slettet)

Tak, Dominik :)

Som det er nu med
\
ewcommand{\\foo}[1]{
\\vspace{3mm}
\\begin{center}
\\begin{boxedminipage}{11cm}
\\begin{dmo}
\\textbf{Overskrift}\\\\
#1 %Tekst ...
\\end{dmo}
\\end{boxedminipage}
\\end{center}
\\vspace{3mm}}

Så skriver jeg fx \\foo{En matematisk definition ... bla bla bla}

Så kommer der
Definition (et nr.) Overskrift
En matematisk definition ... bla bla bla
i selve dokumentet.
Jeg ville gerne, hvis jeg til hver definition kunne skrive en overskrift, fx Definition (nr.) Divisor

Hvor overskriften så er divisor.

Som det er nu, vil jeg få
Definition (nr.) Overskrift
ved hver definition.

Håber det hjalp på forståelsen :)

Svar #10
08. december 2005 af Sabrina (Slettet)

Tak, Dominik :)

Som det er nu med
\
ewcommand{\\foo}[1]{
\\vspace{3mm}
\\begin{center}
\\begin{boxedminipage}{11cm}
\\begin{dmo}
\\textbf{Overskrift}\\\\
#1 %Tekst ...
\\end{dmo}
\\end{boxedminipage}
\\end{center}
\\vspace{3mm}}

Så skriver jeg fx \\foo{En matematisk definition ... bla bla bla}

Så kommer der
Definition (et nr.) Overskrift
En matematisk definition ... bla bla bla
i selve dokumentet.
Jeg ville gerne, hvis jeg til hver definition kunne skrive en overskrift, fx Definition (nr.) Divisor

Hvor overskriften så er divisor.

Som det er nu, vil jeg få
Definition (nr.) Overskrift
ved hver definition.

Håber det hjalp på forståelsen :)

Brugbart svar (2)

Svar #11
08. december 2005 af sigmund (Slettet)

Du definerer bare 'Overskrift' som det første argument til \\foo-makroen, der nu tager to argumenter, således at der kommer til at stå

\
ewcommand{\\foo}[2]{
\\vspace{3mm}
\\begin{center}
\\begin{boxedminipage}{11cm}
\\begin{dmo}
\\textbf{#1}\\\\
#2 %Tekst ...
\\end{dmo}
\\end{boxedminipage}
\\end{center}
\\vspace{3mm}}

Du kalder så foo med \\foo{Overskrift}{Tekst ...}.

Svar #12
09. december 2005 af Sabrina (Slettet)

Mange tak for hjælpen - det vil jeg prøve :)

God weekend!

Svar #13
09. december 2005 af Sabrina (Slettet)

Jeg er lige rendt ind i endnu et problem. I min preamble har jeg:
\
ewcommand{\\sat}[2]{
\\vspace{7mm}
\\begin{center}
\\begin{boxedminipage}{11cm}
\\begin{stn}
\\textbf{#1}\\\\
#2 %Tekst ...
\\end{stn}
\\end{boxedminipage}
\\end{center}
\\vspace{7mm}}

I teksten har jeg så:
\\sat{\\label{stn:stest}\\InsertTheoremBreak}{
Hvis $p$ er et primtal, så er
\\begin{equation*}x^2\\equiv 1\\pmod{p} \ight x\\equiv 1\\pmod{p} \\eller x\\equiv -1\\pmod{p}\\end{equation*}}

Nu kommer den frem og siger, at der ikke er nogen linie at afslutte i den sidste linie. Desuden laver den en blanklinie mellem ligningen og rammens nederste kant.

Svar #14
09. december 2005 af Sabrina (Slettet)

Har selv lige løst det :)

Brugbart svar (2)

Svar #15
09. december 2005 af sigmund (Slettet)

Spørgsmål til #13:
Hvorfor bruger du ikke \\[...\\] i stedet for \\begin{equation*}...\\end{equation*}, hvis du ikke vil have ligningsnumre? Jeg ville foretrække \\[...\\], da det er hurtigere at skrive.

Skriv et svar til: Preamblen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.