Matematik

f(t)...bromkoncentration

10. december 2005 af lith (Slettet)
opgeven er fra eksamenopgaver til b-niveau....opg.5.029
Der er en figur der viser , hvorledes
bromkoncentration som funktion af tiden udvikler sig under en kemisk reaktion mellem bromidioner og bromationer i en suropløsning.
f(t)=3,00-3,00*e^(-0,0116*t)
f(t) er målti millimol pr liter og t er målt i sekunder.

-beregn hvor lang tid der går, før bromkoncentraionen er 1,50 millimol pr.liter.

det er 59,75 sekunder

-reaktionshastigheden til et bestemt pun kt er lig med hældningskoefficienten for tangenten til grafen i det til svarende punkt.
_bestem en forskrift for reaktionshastighed som funktionen af t-...

er der nogen der kan hjælpe med det sidtste...jeg forstår ik hvad jeg skal...??

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2005 af iB (Slettet)

"hældningskoefficienten for tangenten til grafen"

Her skal der gerne ringe en lille klokke... *host* f'(t) *host*


Svar #2
10. december 2005 af lith (Slettet)

ja okey ..den har jeg diff..til

0,348*0,988^x...

er det bar det...

eller skal jeg finde tangenten(hvis man kan)....

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2005 af iB (Slettet)

Du bør nok lige tage og differensiere den en gang til, for det ser temmelig forkert ud det du får i #2

Men ellers er det ikke mere end det. Som det står i opgaven, så er reaktionshastighede ganske enkelt det samme som f'(t)

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2005 af Epsilon (Slettet)

#2:
Frontfaktoren er en faktor 10 for stor. Man får i stedet

f'(t) = (-3,00)*exp(-0,0116*t)*(-0,0116)

f'(t) = 0,0348*exp(-0,0116*t),

hvilket, til tre betydende cifre, er det samme som

f'(t) = 0,0348*0,988^t.

//Epsilon

Skriv et svar til: f(t)...bromkoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.