Matematik
Desperat hjælp til aflevering
09. november 2003 af
Pres85 (Slettet)
Hvordan bestemmer man definitionsmængden og værdimængden for en graf (f), hvis man kun har grafen i et koordinatsystem og ikke nogen forskrift eller andet.
Bestem de tal k, for hvilke ligningen: x^2 + 4x + k = 0 har mindst én løsning.
Jeg kan ikke forstå dette der med k. Hvad er det og hvordan behandler man denne ligning. Der er jo to ubekendte.
Håber i vil hjælpe...
Bestem de tal k, for hvilke ligningen: x^2 + 4x + k = 0 har mindst én løsning.
Jeg kan ikke forstå dette der med k. Hvad er det og hvordan behandler man denne ligning. Der er jo to ubekendte.
Håber i vil hjælpe...
Svar #1
09. november 2003 af Lurch (Slettet)
1) hvis du kan se grafen har et bestemt interval, så er dette jo din definitionsmængde. Værdimængeden kan aflæses som intervallet(eller intervallerne) mellem den laveste og højeste y-værdi.
2) hvis funtionen skal have mindst én løsning, skal diskriminanten,
b^2-4*a*c >= 0
dvs, at 4^2-4*1*k>=0
isoler k
2) hvis funtionen skal have mindst én løsning, skal diskriminanten,
b^2-4*a*c >= 0
dvs, at 4^2-4*1*k>=0
isoler k
Svar #2
09. november 2003 af Dominik Hasek (Slettet)
Spørgsmål 1:
Definitionsmængden er lig med alle værdierne på x-aksen, mens værdimængden er alle værdierne på y-aksen.
Eks.: f(x) = x^2
Her er
Dm(f) = R
Vm(f) = x >= 0
Spørgsmål 2:
Bestem diskriminanten d i
x^2+4x+k = 0
Derefter løser du uligheden
d >= 0
med hensyn til k.
Håber du kan komme lidt videre.
Definitionsmængden er lig med alle værdierne på x-aksen, mens værdimængden er alle værdierne på y-aksen.
Eks.: f(x) = x^2
Her er
Dm(f) = R
Vm(f) = x >= 0
Spørgsmål 2:
Bestem diskriminanten d i
x^2+4x+k = 0
Derefter løser du uligheden
d >= 0
med hensyn til k.
Håber du kan komme lidt videre.
Skriv et svar til: Desperat hjælp til aflevering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
