Matematik

hjæælp, til mat opg.

14. december 2005 af sa (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe!
figuren viser et tværsnit af en beholder. Tværsnittets form kan opdeles i et rektangel og en halvcirkel med radius x. Tværsnittet har omkredsen 10. Bestem længden af rektanlets sider, når tværsnittes areal er størst muligt.


Svar #1
14. december 2005 af sa (Slettet)

har opstillet to ligninger.
O(cirkel) = (2*pi*x)/2 da det er en halv cirkel

O(rektangel)= 2x*z

skal jeg differentierer eller???

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2005 af shusby (Slettet)

Jeg tror du skal forklare opgaven lidt bedre.. er det f.eks. i tre dimensioner(?), siden du skriver det er en beholder.

Svar #3
14. december 2005 af sa (Slettet)

det er arealet af et tværsnit! Forestiller et rektangel, men den halv cirkel i den korte ende... tak fordi du giver dig tid til at kigge på den.. er nemlig gået helt i stå

Svar #4
14. december 2005 af sa (Slettet)

r der nogen?

Svar #5
14. december 2005 af sa (Slettet)

aaaaaallooooooo, vil være rigtig glad hvis nogen har tid til at kigge på den her opgave!!!!:D

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Jamen for sanets (læs: satan) da, hvordan skal vi kunne hjælpe dig ud fra det du skriver? Vi har jo praktisk talt ingen oplysninger at arbejde med -- lav en _eksakt_ afskrift af opgaveformuleringen og opload samtidig en skitse af figuren, så har vi en chance.

Svar #7
14. december 2005 af sa (Slettet)

det er sådan opgaven ser ud, og det er derfor jeg føler mig på bar bund! men jeg må kontakte min lærer, for omgaven i sig selv er meget kort fortalt

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. december 2005 af Epsilon (Slettet)

Der er nu heller ingen grund til, at vi tager til genmæle over det første indlæg; oplysningerne er i sig selv tilstrækkelige.

#7:
Opdelingen af tværsnittet må betyde, at rektanglets ene side flugter med diameteren i halvcirklen og derfor ikke skal medregnes i omkredsen.

Lad y betegne højden af rektanglet; vi har da, at

O = 2x + 2y + 2*pi*x = 10 (*)
A = 2xy + (pi/2)x^2 (**)

Bestem et udtryk for y af (*), indsæt dette i (**) for at fastlægge arealet som funktion af x alene, og maksimér dernæst denne funktion.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#8:
Puha, jeg er da vist mere træt end jeg regnede med. Det kræver vist et par timers søvn!

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. december 2005 af Epsilon (Slettet)

#9:
Undertegnede burde vist også have taget én på øjet. I #8 skulle der således have stået:

O = 2x + 2y + pi*x = 10 (*).

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #11
22. marts 2006 af priya (Slettet)

hej jeg vil gerne have hjælp på den her matematik opgave hurtig st muligt på min mail....

Skriv et svar til: hjæælp, til mat opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.