Matematik
Rentefremskring og iterationer
14. december 2005 af
Koefoed (Slettet)
Hvad har fremskrivningsfaktorer og lineære iterationer med hinanden at gøre? Synes ikke at kunne finde noget som helst om det, desværre
Svar #1
15. december 2005 af fixer (Slettet)
Intet.
Forrentes et beløb K0 med årlig rente r over n år er beløbet efter n'te år
K(n) = K0(1+r)^n , r E [0,1]
Faktoren (1+r) er fremskrivningsfaktoren.
Hvis man har givet et beløb K0 og en rentefod r og ønsker at vide hvor lang tid beløbet skal forrentes for at vokse til beløbet K1, så kan problemet løses iterativt. Dog løses det nemmest algebraisk.
Forrentes et beløb K0 med årlig rente r over n år er beløbet efter n'te år
K(n) = K0(1+r)^n , r E [0,1]
Faktoren (1+r) er fremskrivningsfaktoren.
Hvis man har givet et beløb K0 og en rentefod r og ønsker at vide hvor lang tid beløbet skal forrentes for at vokse til beløbet K1, så kan problemet løses iterativt. Dog løses det nemmest algebraisk.
Svar #2
15. december 2005 af Jean
Jeg vil vove en arm og sige at der er en sammenhæng på følgende måde:
Antag vi starter med K_0 kr og vi får en rente r, pr. periode.
Antal kr. vi har til næste periode er
K_1 = f(K_0) hvor f(x) = (1+r)x (f er lineær!)
På denne måde kan du fortsætte. K_(i+1) = f(K_i).
Antag vi starter med K_0 kr og vi får en rente r, pr. periode.
Antal kr. vi har til næste periode er
K_1 = f(K_0) hvor f(x) = (1+r)x (f er lineær!)
På denne måde kan du fortsætte. K_(i+1) = f(K_i).
Svar #4
15. december 2005 af fixer (Slettet)
#2
Det kan jeg naturligvis kun være enig i.
Defineres iteration generelt som gentagen udførsel af samme process, er det klart, at funktionen i #1 kan evalueres iterativt ved princippet i #2.
Det kan jeg naturligvis kun være enig i.
Defineres iteration generelt som gentagen udførsel af samme process, er det klart, at funktionen i #1 kan evalueres iterativt ved princippet i #2.
Skriv et svar til: Rentefremskring og iterationer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
