Matematik

HJÆÆÆLLP

15. december 2005 af Julieb (Slettet)
hej alle sammen. nogen der kan hjælpe med ligninger?

a: 3x+8=5x-6(x+4)

b: -2(x-3)=4(x-6)

C: 12-3(4-5x=6x-(2x+11)

D: x2^-3x(2+x)=-x(3+2x)+15

jeg kan virkelig ikke finde ud af det. er elendig til matematik.
på forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2005 af madsing (Slettet)

Hvad vil foretage dig?

//Mads...

Svar #2
15. december 2005 af Julieb (Slettet)

jeg skal bare have dem regnet ud!

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2005 af madsing (Slettet)

Du mener, opgaven er at finde x?

//Mads...

Svar #4
15. december 2005 af Julieb (Slettet)

ja altså det mener jeg.
i min bog står der bare løs ligningerne.

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2005 af allan_sim

#0.
Du bliver nødt til at vise, hvordan du ville forsøge dig, så vi kan se, hvor du laver fejl, således at du kan hjælpes til at forstå disse.

Svar #6
15. december 2005 af Julieb (Slettet)

jamen jeg kan slet ikke forstå dem? er den mindst matematiske i verdenen.
jeg har prøvet men det har ikke rigtig givet mening for mig. :s
og min lærer er den dårligste der ikke kan forklare mig det.

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. december 2005 af madsing (Slettet)

Okay Julie, Det der menes med "løse" vil sige at du skal finde de værdier som passer ind på X's plads.

Et simpelt eksempel:

x+3=6

Ovenstående ligning løses:

x=3

Så passer udsagnet.

#1:
3x+8=5x-6(x+4)
Denne opgave skal parranteserne først ganges ud.
Ved du hvordan det gøres, ellers prøv at skriv hvordan du vil komme videre...

//Mads...

Svar #8
15. december 2005 af Julieb (Slettet)

kan facit ved A være 13,5?

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. december 2005 af madsing (Slettet)

#8:

Nej, det er ikke rigtigt. Du kan/skal altid tjekke dit svar ved at indsætte dit svar på x's plads. Derved kan du se om det stemmer.

Men prøv at skriv din mellemregning ind, så kan vi hjælpe dig bedre.

//Mads...

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. december 2005 af DMUS (Slettet)

Hvis du tager ugangspunkt i ligning a):
3x+8=5x-6(x+4)

Skal du isolere x, så meget som muligt, dvs. du skal først ha fjernet parentesen, ved at gange -6 ind i hvert led.

Derefter isolere du alle x'er og tal, på hver sin side, og til sidst dividere du over, så du kun har 1x på den ene side af lighedstegnet.


Svar #11
15. december 2005 af Julieb (Slettet)

altså ved opgave A har jge indtil videre skrevet:
3x+8=5x-6(x+4)
3x+8=5x-16x
3x+8-x=5x-x-16x-x
2x+8=4x-15x
2x+8+8=4x-15x+8
2x=27x
x=13,5

Brugbart svar (0)

Svar #12
15. december 2005 af madsing (Slettet)

3x+8=5x-6(x+4)
3x+8=5x-6x-24

x'erne samles på venstre side:
de "normale" tal samles på højre:
4x=-32

4x/4=-32/4

x=-8

//Mads...

Svar #13
15. december 2005 af Julieb (Slettet)

når du skriver 4x/4 osv hvad betyder / så`?

Brugbart svar (0)

Svar #14
15. december 2005 af madsing (Slettet)

#13:

divideret

Du dividere 4*x/4 for at isoleres x. Derved finder du værdien for 1 x og ikke 4 x, forstår du?

//Mads...

Svar #15
15. december 2005 af Julieb (Slettet)

nårh smart. tak

Brugbart svar (0)

Svar #16
15. december 2005 af madsing (Slettet)

Den klassiske:

Hvis du foretager dig noget på den ene side af lighedstegnet skal du også gøre det på den anden side.
Du fjerner divider ved at gange og omvendt.
Du fjerner plus ved at trække fra og omvendt.
Nogle klassiske regler for ligningsløsning.



//Mads...

Brugbart svar (0)

Svar #17
15. december 2005 af Therackoo (Slettet)

B)

-2(x-3)=4(x-6)

Du fjerner parenteserne:

-2x + 6 = 4x - 24

Så flytter du x'erne på den ene side, og resten på den anden side. Det gør du ved at "flytte" tallet over på den anden side, og skifte fortegn:

-2x - 4x = -6 - 24

Så lægger du tallene sammen:

-6x = -30

Nu dividerer du med -6 på begge sider, for at finde x:

-6x/-6 = -30/-6 <=> 6x/6 = 30/6

x = 30/6

Dvs.

x = 5

Brugbart svar (0)

Svar #18
15. december 2005 af Therackoo (Slettet)

C) Parentesproblemer. ;-D

D) Hvor meget skal opløftes i potens?

- Iøvrigt dårlig overskrift! ;-D
Lad mig citere regl nr 1:
"Giv dit indlæg en sigende overskrift.
Ikke noget med at skrive "HJÆÆLP !!", "Rettelse" eller "Ekspert Søges". Brug hellere en længere overskrift hvori du inkluderer navnet på oversættelsen, forfatteren etc. "

Svar #19
15. december 2005 af Julieb (Slettet)

okay. skal jeg huske!

Brugbart svar (0)

Svar #20
15. december 2005 af Mapsedaps (Slettet)

Løsningerne til de forskellige ligninger er:

A: x = -8
B: x = 5
C: x = -5

Prøv så at regne dig frem til resultaterne.

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.