Matematik

lav ligning

15. december 2005 af hagi4 (Slettet)
hej. har problem med denne opgave..
kan ikke lave ligningen :S

anne, bo og carsten skal dele 440 kr, sådan at bo får halvt så meget som anne, og carstem får 100 kr mindre end anne og bo tilsammen..
hvor mange penge får de hver?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Det var jo ikke så godt, at du ikke kan finde ud af det; kom -- som det ALTID gør sig gældende -- med dit eget bud først, så vi kan finde ud af hvor problemet opstår.

Svar #2
15. december 2005 af hagi4 (Slettet)

x+(x/2)=440
ahh.. jeg kan ikke :S

Svar #3
15. december 2005 af hagi4 (Slettet)

hjælp :S

Svar #4
15. december 2005 af hagi4 (Slettet)

please

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2005 af Duffy

Kald hhv det som anne, bo og carsten får for x,y & z.

Og opstil dernæst det du ved om hhv x,y,z.

Fx dvs:

x+y+z=440

"bo får halvt så meget som anne" ->

y = x/2

osv osv...

regn så!



Duffy





Svar #6
15. december 2005 af hagi4 (Slettet)

kan man ikke lave det nemmere :S

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. december 2005 af machoman (Slettet)

facit er:

Anne =180
Bo = 90
Carsten= 170

Så prøv udfra dette at finde ligningen, eller kom med bud på den..

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. december 2005 af machoman (Slettet)

dooh, havde ikke set #5

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. december 2005 af Therackoo (Slettet)

Med hensyn til den Bo, kan du skrive det såleds:

Anne = A || Bo = B || Carsten = C

Anne = 2*B

Bo = B

Carsten = (2*B) + B + 100

Derfor:

440 = 2B + B + 2B + B - 100

540 = 6B

B = 90

A = 2*B = 180

C = 180 + 90-100 = 170

Det kan tjekkes ved: 90 + 180 + 170 = 440 ;-D

Godnat! Du var en meget heldig person! ;-D

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. december 2005 af Therackoo (Slettet)

Med hensyn til den Bo, kan du skrive det såleds:

Anne = A || Bo = B || Carsten = C

Anne = 2*B

Bo = B

Carsten = (2*B) + B + 100

Derfor:

440 = 2B + B + 2B + B - 100

540 = 6B

B = 90

A = 2*B = 180

C = 180 + 90-100 = 170

Det kan tjekkes ved: 90 + 180 + 170 = 440 ;-D

Godnat! Du var en meget heldig person! ;-D

Svar #11
15. december 2005 af hagi4 (Slettet)

jeg er elendig til mat.

Svar #12
15. december 2005 af hagi4 (Slettet)

men 1000 tak til jer

Brugbart svar (0)

Svar #13
15. december 2005 af Therackoo (Slettet)

Hovsa kom til at dobbelklik! ;-D

Der er en enkelt fejl i #9 og #10
nemlig ved Carsten. Der skal istedet stå:

Carsten = (2*B) + B - 100

Brugbart svar (0)

Svar #14
19. maj 2013 af tasj0025 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvordan man kan se at det giver: 540=6B? :-) Plizz svar hurtigt! :-)

Skriv et svar til: lav ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.