Matematik
Funktionsbrøk
10. november 2003 af
SigurdPK (Slettet)
Hej Studi, håber nogen vil hjælpe mig med at komme i gang med denne opgave.
En funktion f er bestemt ved: f(x) = (x-3)/(x^2-6x+8)
Jeg skal så bestemme definitionsmængden, nulpunkterne og fortegn for f??
Skal jeg dele den op i to således jeg har y=x-3 og y=x^2-6x+8 eller hvordan gør jeg. Hvad skal jeg så gøre efter dette, hvis dette er det rigtige.
På forhånd tak.
En funktion f er bestemt ved: f(x) = (x-3)/(x^2-6x+8)
Jeg skal så bestemme definitionsmængden, nulpunkterne og fortegn for f??
Skal jeg dele den op i to således jeg har y=x-3 og y=x^2-6x+8 eller hvordan gør jeg. Hvad skal jeg så gøre efter dette, hvis dette er det rigtige.
På forhånd tak.
Svar #1
10. november 2003 af Dominik Hasek (Slettet)
Start med at tegn grafen for f!
Definitionsmængde:
Find nulpunkter for nævneren - her er funktionen naturligvis ikke defineret, da det ikke giver nogen mening at dividere med nul.
Nulpunkter:
Af tælleren ser du nemt, at x = 3 er eneste løsning.
Fortegn:
Differentier f og undersøg så dens monotoniforhold. Husk at funktionen visse steder ikke er defineret!
Definitionsmængde:
Find nulpunkter for nævneren - her er funktionen naturligvis ikke defineret, da det ikke giver nogen mening at dividere med nul.
Nulpunkter:
Af tælleren ser du nemt, at x = 3 er eneste løsning.
Fortegn:
Differentier f og undersøg så dens monotoniforhold. Husk at funktionen visse steder ikke er defineret!
Svar #2
10. november 2003 af SigurdPK (Slettet)
Hvordan skal jeg tegne den?
Hvad vil det sige at den ikke er defineret?
Hvad vil det sige at den ikke er defineret?
Svar #3
10. november 2003 af Dominik Hasek (Slettet)
1) Du har vel en grafregner!
2) At funktionen ikke er defineret, vil sige, at du ikke må bruge de pågældende x'er.
2) At funktionen ikke er defineret, vil sige, at du ikke må bruge de pågældende x'er.
Skriv et svar til: Funktionsbrøk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
