Matematik

Differentialkvotient??

12. november 2003 af SP anonym (Slettet)
Hejsa
Hvordan differentieres 200(1-e^-0,03t) ?

Hvis du/I har tid, må i gerne lige forklare hvordan det gøres :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2003 af MarieBS (Slettet)

Da 200 er en konstant som skal ganges på, kan du se bort fra den, og gange den på til sidst. Inde i parentesen har du to led. Det første er en konstant og forsvinder ved at differentiere. Så har du -e^-0,03t tilbage. Det differentieres som en sammensatfunktion hvor -e^x er den ydre funktion og -0,00t er den indre. Du differentierer den ved at differentiere den ydre mht. den indre og gange med den indre differentieret. Dvs (-e^-0,03t)' = 0,003e^-0,03t. Nu skal vi huske de 200, så alt i alt bliver resultatet:
(200(1-e^-0,03t))' = 6e^-0,03t

Svar #2
12. november 2003 af SP anonym (Slettet)

jeg tror nok at du skal differentiere den ligesom man differentiere (kg)'(x)=k*g'(x) hvor 200=k og g(x)= 1-e^-0,03t. og g(x) differentieres efter denne formel (x^n)'=n*x^(n-1) sådan at g'(x)= -0,03t*e ^(-0,03t-1) det første 1-tal skal du bare se bortfra fordi det er en konstant. resultatet må blive200*(-0,03t*e^(-0,03t-1)).... kan du ikke regne dig frem til t på en eller anden måde?

Svar #3
12. november 2003 af SP anonym (Slettet)

marie Bs har ret......... min fejl

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2003 af MarieBS (Slettet)

Ups! Det er selvfølgelig -0,03t der er den indre funktion. Ikke -0,00 ;)

Desuden mener jeg selvfølgelig (-e^-0,03t)' = 0,03e^-0,03t

Det gik vist lidt for hurtingt...

Svar #5
12. november 2003 af SP anonym (Slettet)

1000tak marieBS :) you made my day ten times as easy :)

Skriv et svar til: Differentialkvotient??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.