Matematik
retvinklet trekant beregning
14. november 2003 af
SP anonym (Slettet)
hej,
Jeg løbet ind i et problem..
Skal finde a, b og c og jeg kender vinkel_A, v_B, v_C og arealet. Hvordan finder jeg a,b,c med udregninger???
Jeg løbet ind i et problem..
Skal finde a, b og c og jeg kender vinkel_A, v_B, v_C og arealet. Hvordan finder jeg a,b,c med udregninger???
Svar #1
14. november 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg tror det ville hjælpe hvis du skrev vinklerne... Bare et forslag
Svar #2
14. november 2003 af Brian (Slettet)
Et alternativt, lidt primitivt forslag: lav dig en eller anden vilkårlig trekant, hvor vinklerne passer. Udregn arealet af denne. Find ud af hvad du skal gange dette areal med for at få det ønskede (kendte) areal, og husk denne faktor.
Hvis en trekant forstørres eller formindskes med en eller anden faktor (som siderne ganges med), så forstørres eller formindskes arealet med kvadratet på faktoren (faktoren i anden). Tag derfor kvadratroden af din faktor fra før, og gang din trekant med dette - så skulle den være der.
Lav evt. en kontroludregning af den nye trekants areal til sidst.
Hvis en trekant forstørres eller formindskes med en eller anden faktor (som siderne ganges med), så forstørres eller formindskes arealet med kvadratet på faktoren (faktoren i anden). Tag derfor kvadratroden af din faktor fra før, og gang din trekant med dette - så skulle den være der.
Lav evt. en kontroludregning af den nye trekants areal til sidst.
Svar #3
15. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)
Hvis nu man ikke vil gøre ovenstående...
...hvad med først at opstille
1/2 * a * b=Areal isolere f.eks
a=Areal/(1/2 * b)=Areal/(b/2)
brug at tan(A)=a/b for den retvinklede trekant.
tan(A)=a/b <=>
tan(A)=(Areal/(b/2))/b <=>
b^2=Areal/(0,5 * tan(A))
... når du så har et rent tal for b sættes det ind i udtrykket for a og via pythagoras findes c...
...hvad med først at opstille
1/2 * a * b=Areal isolere f.eks
a=Areal/(1/2 * b)=Areal/(b/2)
brug at tan(A)=a/b for den retvinklede trekant.
tan(A)=a/b <=>
tan(A)=(Areal/(b/2))/b <=>
b^2=Areal/(0,5 * tan(A))
... når du så har et rent tal for b sættes det ind i udtrykket for a og via pythagoras findes c...
Skriv et svar til: retvinklet trekant beregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
