Matematik
Differentialregning - yet again!
18. januar 2006 af
TheKo (Slettet)
Hej igen!
Endnu en uge, endnu en opgave som de matematikglade aftenravne måske kan give lidt hints til ;)
ok, here goes:
En funktion f er givet ved f(x)=x^3-24x^2+189x-487, x e R
For hvilke værdier af tallet b har ligningen f(x)=b netop 2 løsninger?
---
Min tanke er, at eftersom f(x) er et 3.-gradspolynomium skærer den andenaksen tre steder alle steder undtagen de lokale ekstrema (ingen globale).
Men jeg kan ikke få det til at passe? Nogen hints?
Endnu en uge, endnu en opgave som de matematikglade aftenravne måske kan give lidt hints til ;)
ok, here goes:
En funktion f er givet ved f(x)=x^3-24x^2+189x-487, x e R
For hvilke værdier af tallet b har ligningen f(x)=b netop 2 løsninger?
---
Min tanke er, at eftersom f(x) er et 3.-gradspolynomium skærer den andenaksen tre steder alle steder undtagen de lokale ekstrema (ingen globale).
Men jeg kan ikke få det til at passe? Nogen hints?
Svar #4
18. januar 2006 af TheKo (Slettet)
Ok, hvis der er en der kan svare på #2, bare hurtigt, vil jeg blive MEGET glad :D
Svar #5
19. januar 2006 af Duffy
#0:
For hvilke værdier af tallet b har ligningen f(x)=b netop 2 løsninger?
b E {-1, 3}
#2: Nej!
f'(x)= -1/(x-2)^2
Duffy
For hvilke værdier af tallet b har ligningen f(x)=b netop 2 løsninger?
b E {-1, 3}
#2: Nej!
f'(x)= -1/(x-2)^2
Duffy
Svar #6
19. januar 2006 af TheKo (Slettet)
#5:
Det er bare super!
løsningen til b var som jeg forventede, og f'(x) virker jo logisk! Jeg var selv gået igang med noget g'(f/g)= ...
Tak, nu kan jeg komme videre med opgaven :D
Det er bare super!
løsningen til b var som jeg forventede, og f'(x) virker jo logisk! Jeg var selv gået igang med noget g'(f/g)= ...
Tak, nu kan jeg komme videre med opgaven :D
Skriv et svar til: Differentialregning - yet again!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
