Matematik

Diff. regning

02. december 2003 af SP anonym (Slettet)
En funktion f er bestemt ved

F(x) = 2*3^x + 5

Grafen for f skærer koordinatsystemets andenakse i et punkt p.
Bestem en ligning for tangenten til grafen i punktet p.
Grafen for f har en tangent, hvis hændningskoefficient er 4.
Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for denne tangent.

Tak..

Svar #1
02. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Når den skærer anden-aksen er X=0!
differentier F(x) og indsæt 0 i F'(x)
Du har nu hælningen til tangenten i punktet p og mangler blot at indsætte i tangent-ligning:

Y=F'(0)(X-X1)-Y1


Næste spørgsmål løses ved at sætte F'(x)=4 og derefter isolerer x

håber det hjalp lidt!

Svar #2
04. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Er der ikke nok en som vil forklare mig, hvordan man differentierer.

Jeg skal have diffet denne her:

f(x)=2*3^x+5

Jeg kan ikke finde det i bogen, og kan ikke finde ud af det... DET ER TIL I MOGREN

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2003 af cracker (Slettet)

Jo, det kan jeg da godt, man differentierer ved at tage det opløftede og sætte det ned foran, herefter trækker man 1 fra det oprindelige opløftede

fx
x^n ==> nx^n-1
a^x ==> a^x*ln(a)

Tal-eksempler:
x = x^1 ==> 1x^1-1 = 1x^0 = 1
2x^3 ==> 2*3x^3-1 = 6x^2

Desuden vil jeg anbefale dig at slå op i en formelsamling, deri skulle du gerne finde nogle funktionsregler mht. differentering

Svar #4
04. december 2003 af SP anonym (Slettet)

... du burde mørge for ikke at blande
F(x) og f(x) sammen... bår du bruger F næst-øverst virker det som en stamfunktion...

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2003 af cracker (Slettet)

Nej hvis jeg forstår dig rigtig, vil jeg lige sige, at jeg ikke blander F(x) og f(x) sammen.

Det fx som jeg har skrevet, er forkortelsen for (for eksempel) :)

Svar #6
04. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Hvad så når det er x der er opløftet, som i min funktion....

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. december 2003 af cracker (Slettet)

a^x ==> a^x*ln(a)

Den skulle også gerne stå i din formelsamling

Svar #8
04. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Vil du ikke gerne prøve at gøre det med min funktion...?
Jeg kan ikke få det til at passe, når jeg ikke kender x

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. december 2003 af cracker (Slettet)

Det er ikke meningen, at man skal kende x

Jeg er meget imod bare at give et svar, så derfor synes jeg, at du selv skal prøve at diffentierer ligningen.

Altså prøv først selv, så skal jeg se om jeg kan hjælpe dig

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. december 2003 af Matgeni (Slettet)

2*3^x*ln(3)

Du skal bare tænke på at i dit tilfælde er a = 3.

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. december 2003 af cracker (Slettet)

Det lærte Niklas meget af

Brugbart svar (0)

Svar #12
04. december 2003 af Matgeni (Slettet)

Ja der er stor forskel på at skrive facit med a eller med 3.

Brugbart svar (0)

Svar #13
04. december 2003 af cracker (Slettet)

For dig og mig er der måske ikke den store forskel, men Niklaus kunne ikke se det.

Jeg mener bare, at hvis han havde funderet lidt mere over opgaven, så kunne det jo være, at han selv fandt ud af det

Brugbart svar (0)

Svar #14
04. december 2003 af cracker (Slettet)

hvilket er meget mere lærerigt

Svar #15
04. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Det er fint i kan diskutere jeres STORE viden, men jeg fatter det stadigvæk ikke...

Men i forsøgte da at forklare det..

tak

Skriv et svar til: Diff. regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.