Debat

Racisme og sport

25. januar 2006 af damiel (Slettet)
Jeg har projekt om sport og racisme men det er somom der kun er fokus på fodbold. Er det virkeligt sådan at det kun er indenfor fodbold den er gal? - Jeg håber det da, men tror det nu ikke. Er der nogen af jer som har hørt om andre sportsgrene og lande hvor racisme spiller en stor del af sporten??

MVH daniel


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2006 af Roman Garcia

Amerikansk football, golf, generelt alle amerikanske sportsgrene. Der hvor racismen er stor, er der også problemer med racisme inden for sport. USA, Italien og i visse dele af England er der problemer med racisme i sport og her er der også problemer med racisme i befolkningen. Danmark går nu heller ikke hel fri. I Århus har "White Pride" en stærk tilknytning til fodbold og AGF. Lidt sjovt at der under kommunevalget også opstillede partier som "Århus mod stormoskén" og "Århus Mod islamering"
Racisme i sport er blot et udtryk for befolkningens holdning, og derfor er det ikke én specifik sportsgren, som er ramt af racisme.

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2006 af slettet_bruger (Slettet)

Hvis USA er et racistisk land, hvordan kan det så være, at hvide protestanter er den suverænt mest underrepræsenterede gruppe ved de førende universiteter osv.?

http://www.nationalvanguard.org/story.php?id=3568

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2006 af Roman Garcia

#2
Jeg har været i USA, og jeg min udtalelse om USA var primært baseret ud fra egne oplevelser i USA.
Derudover kan man også se i USA, at subkulturer, hvor racisme spiller en stor rolle, vinder frem.
Derudover tog det lang tid før sorte fik de samme rettigheder som de hvide i USA. Først fra midten af 50'erne begyndte de sortes kamp for rettigheder for alvor.
Når det blot er lidt over 50 år side, at et land var delt ind i A og B mennesker, vil det naturligvis sætte sine spor, og derfor er racisme ikke et ukendt begreb i USA.
Med hensyn til universiteter, så skal man huske på, at de har positiv særbehandling for mindretal i USA. Det vil altså sige, at man fra lovgivers side prøver at få flere personer fra mindretallet til at gå på universitetet ved at slække på kravene for deres optagelse. Det vil naturligvis betyde, at mindretal som sorte, latinamerikaner osv. får flere og flere pladser ved universiteterne. Denne ordning har også skabt stor uenighed i USA.

Svar #4
26. januar 2006 af damiel (Slettet)

Ja okay, men sådan inden for en speciel sportsgren (udover fodbold) hvor der er generelle problemer med racisme ? Ligesom man ser det i engelsk fodbold

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2006 af Moderatoren

#4

Kunne forestille mig mange af vinter sportsgrenene!

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2006 af Roman Garcia

#4
I europa er det naturligvis slemt i fodbold, da det er klart den største sportsgren, og sporten tiltrækker folk fra alle samfundslag. I Amerika er det ligeledes de største sportsgrene, som har problemer med racisme. Amerikansk football, basketball osv.

Skriv et svar til: Racisme og sport

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.