Matematik

differentialregning

01. februar 2006 af Lil_mermaid (Slettet)
hvis g(x)=1/x, så er g'(x)=1/x^2
hvad er g'(1)=?
vi har formlen y=g'(x0)(x-x0)+f(x0)
dvs y=1(x-1)+1
y=x

Håber at der er nogen der kan hjælpe mig...

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2006 af 2835 (Slettet)

g'(1) = 1/1^2

sætter blot 1 ind hos x i g'(x)

g'(1) er desuden lig hældningen for grafen g(x) i punktet x lig 1.

::2835::
http://ww.gym-opg.webbyen.dk

Svar #2
01. februar 2006 af Lil_mermaid (Slettet)

ja dvs g'(1)=1
Jeg kan ikke få det til at passe. hvis man tegner grafen f(x)=1/x
og y=x kan ikke på nogen måder være tangent for den i x=1????

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2006 af allan_sim

#0.
Hvis g(x)=1/x, så er g'(x)=-1/x^2.

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2006 af Duffy

Her er din regnefejl:

g'(x)= (-1)*x^(-1-1) = -1/x^2



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2006 af Duffy

Så dit approximerende førstegradspolynomium bliver

y = 2-x



Duffy

Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.