Matematik

Vektorfunktion

03. februar 2006 af *pernille* (Slettet)
x = t - (2/t)
y = t + (2/t) , t>0.

Det punkt hvori P befinder sig til tidspunktet t = 1 kaldes Q.
Bestem en ligning for den linje n, der går gennem Q og er vinkelret på banekurvens tangent i Q.
Jeg har fundet Q. Q(-1,3), men hvordan kommer jeg videre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Vektorfunktionens afledede giver dig en retningsvektor for tangenten.

Svar #2
03. februar 2006 af *pernille* (Slettet)

Er det så rigtigt:
1 - (-2t^-3) for x

1 + (-2t^-3) for y ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Nej, (x',y') er

x'=1+2/t^2
y'=1-2/t^2, t>0.

Svar #4
03. februar 2006 af *pernille* (Slettet)

Jeg har desværre brug for flere hints... :(

Svar #5
03. februar 2006 af *pernille* (Slettet)

Jeg er med nu! Ikke flere hints :)

Skriv et svar til: Vektorfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.