Matematik
integral
07. februar 2006 af
Supermuser (Slettet)
Find vha. integralregning arealet af den punktmængde, som afgrænses af x-aksen og grafen for funktionen f(x) = -x2 + 9.
F er en stamfunktion til f.
F(x) = -1/3x3 + 9x.
Jeg vil bruge arealformlen:
Nulpunkterne er tydelig – 3 & 3, dem sætter jeg ind i ovenstående formel:
A = F(b) - F(a) = F(3) – F(-3) = 18 –
(-18) = 36. Dette er altså arealet.
Jeg skal Finde forskellige tilnærmende værdier af dette areal ved at dele figuren op i rektangler.
hvordan? kan nogen hjælpe
F er en stamfunktion til f.
F(x) = -1/3x3 + 9x.
Jeg vil bruge arealformlen:
Nulpunkterne er tydelig – 3 & 3, dem sætter jeg ind i ovenstående formel:
A = F(b) - F(a) = F(3) – F(-3) = 18 –
(-18) = 36. Dette er altså arealet.
Jeg skal Finde forskellige tilnærmende værdier af dette areal ved at dele figuren op i rektangler.
hvordan? kan nogen hjælpe
Svar #1
07. februar 2006 af sontas (Slettet)
Tegn grafen og lav fx 6 delintervaller, dvs hvert rektangel sakl have en bredde på 1. Så kan du lave over - og undersum. Det er lidt besværligt at forklare hvad det er, derfor se linket nedenfor :
http://www.grenaa-gym.dk/Matematik/summer/summer.htm
http://www.grenaa-gym.dk/Matematik/summer/summer.htm
Svar #3
07. februar 2006 af Supermuser (Slettet)
f har jeg fundet ud af, men har du en formel jeg kan bruge eller noget
Skriv et svar til: integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
