Matematik

reducering

09. februar 2006 af lotte-tQsen (Slettet)
en der kan hjælpe mig med at forkorte følgende så det er lidt nemmere at udrege en r værdi

0=pi*r*kvarderatrod(81-r^2)+pi*r^2*(r/(kvarderatrod (81-r^2))


Svar #1
09. februar 2006 af lotte-tQsen (Slettet)

haster

Svar #2
09. februar 2006 af lotte-tQsen (Slettet)

please hjælp!!

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Højre side kan forkortes til 81*pi*r/sqrt(81-r²).

Svar #4
09. februar 2006 af lotte-tQsen (Slettet)

hvad betyder sqrt?



Svar #5
09. februar 2006 af lotte-tQsen (Slettet)

hvis du lige gider udpensle det ville jeg blive glad:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. februar 2006 af eightx2 (Slettet)

sqrt: squareroot = kvadratrod.

Svar #7
09. februar 2006 af lotte-tQsen (Slettet)

okay skal det hele stå som tæller?
hvis der er en der gider vil jeg gerne have det i flere trin

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Vi har pi*r*sqrt(81-r^2)+pi*r^2*(r/sqrt(81-r^2)).

Det første led forlænges med [sqrt(81-r^2)]/[sqrt(81-r^2)]:

[pi*r*(81-r^2)+pi*r^3]/[sqrt(81-r^2)].

Parantesen i tælleren ganges ud, og der forkortes mest muligt:

[pi*r*81-pi*r^3+pi*r^3]/[sqrt(81-r^2)] = [81*pi*r]/[sqrt(81-r^2)].




Brugbart svar (0)

Svar #9
09. februar 2006 af JonasHoumaa (Slettet)

Simplified by Mathcad..

0=pi*r*((81-r^2)^(1/2))+pi*(r^3/(81-r^2))

Værs'go..

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. februar 2006 af sigmund (Slettet)

#9:

Har MathCad givet dig det udtryk? Der er jo ikke sket nogen simplificering. Der står stadigvæk det samme. Udtrykker reduceres til det som er angivet i #8.

Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.