Matematik

Trekantsberegning

12. februar 2006 af baloon (Slettet)
Hej kloge matematikere,

Jeg har fået til opgave at finde to længder på en trekant, men jeg kan udmiddelbart ikke se nogen logik..håber nogen kan hjælpe.

Figuren er uploaded:
http://peecee.dk/?id=28823

Vi får oplyst, at i en trekant ABC, er D og E punkter på henholdsvis siden AC og siden BC, således at DE er paralllel med AB. Det oplyses også at,

|AB|=10
|DE|=4
|AD|=9
|CE|=5

Beregn |BC| og |DC|

På forhånd tak :-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Hint: trekant ABC og trekant CDE er ensvinklede.

Svar #2
13. februar 2006 af baloon (Slettet)

Jamen...Jeg har fundet en konstant for siderne og regnet de andre tilhørende sider ved hjælp af konstanten og her får jeg længderne til urealistiske mål (større længder) i forhold til tegningen...

Hvad kan jeg bruge det til???

PS. Denne opgave er uden hjælpemidler..

Håber nogen kan hjælpe mig....

På forhånd tak!

Svar #3
13. februar 2006 af baloon (Slettet)

??

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Du kan opstille de to ligninger

10/4 = |BC|/5

og

(9+|DC|)/|DC| = 10/4.

Kan du se det?

Svar #5
13. februar 2006 af baloon (Slettet)

Ja, jeg ved godt, at konstanten er 2,5
men når jeg regner videre..passer det ikke?

Svar #6
13. februar 2006 af baloon (Slettet)

|CE|* 2,5 = 12,5
|BC| = 12,5 - 5 = 7,5

Er det rigtigt?

Svar #7
13. februar 2006 af baloon (Slettet)

Er der nogen, der vil være venlige at hjælpe ? :-)

Svar #8
13. februar 2006 af baloon (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Er det ikke |BC| og |DC|, du skal beregne?

Jeg får |BC|=12.5 og |DC|=6.

Svar #10
14. februar 2006 af baloon (Slettet)

Okay...

Kan ikke lige gennemskue hvordan du får |DC|=6.

Håber du kan hjælpe?

Svar #11
14. februar 2006 af baloon (Slettet)

Takker Sigmund,

Har fundet ud af det nu :-)

Brugbart svar (0)

Svar #12
18. april 2006 af Atky (Slettet)

hvordna fik du det til 6 egentlig ???

Skriv et svar til: Trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.