Matematik
Antisymmetrisk matrix
20. februar 2006 af
Madsst (Slettet)
En matrix A som indgår i R(n,n) kaldes antisymmetrisk hvis A(transponeret)=-A.
Vis at alle diagonalelementer i en antisymetrisk matrix er 0.
Vis at alle diagonalelementer i en antisymetrisk matrix er 0.
Svar #1
20. februar 2006 af fixer (Slettet)
Det er jo godt nok dig der skal vise det.
Men et vink: Diagonalelementerne berøres ikke af transponeringen. Der skal derfor for ethvert diagonalelement a_rr gælde, at a_rr = -a_rr. Hvad må vi da forlange om a_rr ?
Men et vink: Diagonalelementerne berøres ikke af transponeringen. Der skal derfor for ethvert diagonalelement a_rr gælde, at a_rr = -a_rr. Hvad må vi da forlange om a_rr ?
Skriv et svar til: Antisymmetrisk matrix
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
