Matematik

Mat.-please-help

10. december 2003 af SP anonym (Slettet)
Hej jeg vil meget gerne have hjælp til denne her opgave i dag please, for den skal afleveres i morgen:

For funktionen f gælder, at

1) den er løsning til dy/dt=y(0,2-ay)

2) f(t)->5000 for t->uendelig

3) f(5)=415,4

Bestem en regneforskrift for f.

Svar #1
10. december 2003 af SP anonym (Slettet)

PLease jeg vil have hjælp til den opgave.

Svar #2
10. december 2003 af SP anonym (Slettet)

please, den skal afleveres i morgen!!!

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2003 af Matgeni (Slettet)

Okay kig i din formelsamling, der står

løsningen til ligningen. Og udnyt nu

(3) til at finde konstanten c. Så har du fundet løsningen...

Svar #4
10. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Ok, det jeg fik er så y=((0,2/a)/(1+c*e^(-0,2*t)) er det rigtig???

Svar #5
10. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Så fik jeg sat 5 i x´s plads og 415,4 i y´s plads. Men jeg få det ikke til at passe. Jeg ved ikke hvorfor?

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)

nej han har ikke... ikke når der er et a med... Jeg regner den lige..det ville være smartere hvis du oprtettede dig som bruger så man også ku få fat i dig pr. mail... især når du har travlt... 2 sek...*s*

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2003 af Matgeni (Slettet)

Ja, det er rigtig, nu skal du så finde a (her skal du bruge (2).



Svar #8
10. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg få faktisk c=(0,2-415,4a)/((415,4)^(2)*e^(-1)*a). Det kan slet ikke passe!!

Svar #9
10. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Det der med uendelig det kan jeg slet ikke finde ud af!!

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. december 2003 af Matgeni (Slettet)

Du skal báre sige når t går mod uendelig går y mod 5000.

5000 = (0,2/a)/(1+0)

a = 1/25000 = 0,00004. Nu kan du så regne c ud fra (3)


Svar #11
10. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Jamen, jeg forstår det ikke.
Hvad vil det sige at t går mod uendelig.

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. december 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)

man starter vel med at finde et udtryk for fuktionen med a og K og det hele... så lader man t gå imod uendelig... altså lader som om t bare blir større og større... hvis det gør det har vi e opløftet i et negativt tal gange noget uendelig stort hvilket er det samme som e opløftet i et uendelig stort negativt tal... prøv at se e^x på din grafregner og se hvad der sker når x bliver stort negativt... grafen går ned imod x aksen ... e^-uendelig --> 0!

det var bare fordi du skrev at du ikke lige forstod det med gå imod ... ik *s*

Brugbart svar (0)

Svar #13
10. december 2003 af Matgeni (Slettet)

Altså:

415,4 = ((0,2/0,00004)/(1+c*e^(-0,2*5))

c = cirka 30 (30,0005654)


Svar #14
10. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Ok, jeg kigger lig igen på det.
Tak for jeres hjælp begge to.
Men hvis jeg støder på et problem, vil i så ikke være søde og kigge tråden igen igennem.

Svar #15
10. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Til Matgeni
Hvorfor er c*e^(-bx)=0 ???

Svar #16
10. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Please svar!!

Brugbart svar (0)

Svar #17
10. december 2003 af Matgeni (Slettet)

Det er fordi når x går mod uendelig altså langt ud af x-aksen, så går
e^(-bx) mod 0 og du ved jo at c * 0 lig 0

Svar #18
10. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Ok, TUSIND TAK FOR HJÆLPEN

Brugbart svar (0)

Svar #19
10. december 2003 af Matgeni (Slettet)

Forstår du det...

Svar #20
10. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Ja, det tror jeg godt nok jeg gør!

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.