Debat

Jøde i Danmark??

20. februar 2006 af Michael Hansen
Hvem er egentligt undertrykt i Danmark?!

Jeg kan faktisk kun få øje på den minoritetsgruppe, der udgøres af jøderne, men de bliver mødt af ligegyldighed af en konfliktsky presse.

Faktisk har vores jødiske medborgere i Danmark det ret svært. Og jeg tvivler på at det er meget anderledes i de andre europæiske lande:

http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2006/02/19/231152.htm

Men tilbage til Danmark og mit debatoplæg:

Ville du f.eks turde at gå med kalot på Nørrebro?

Du bør under alle omstændigheder tænke dig om en ekstra gang inden sådan en gåtur påbegyndes.

Allerede tilbage i maj måned 2003 mødte Mosaisk Troessamfund ledelsen af Politiets Efterretningstjeneste, og det var ikke blot for at drikke lunken Gevalia og spise citronhalvmåner.

Årsagen var netop at trusselsbilledet mod danske jøder er ændret dramatisk hvilket i sig selv er ret bekymrende. Hvad er endnu mere bekymrende er at dette forhold mødes med ligegyldighed i såvel politiske kredse som i den brede danske befolkning.

Året forinden var 4 navngivne danske jøder sat under ekstra politibeskyttelse fordi der i det fundamentalistiske islamiske miljø i Danmark cirkulerede dødslister med deres navne. I den forbindelse bør det nævnes at Københavns kulturborgmester krævede en styrket politibeskyttelse af det jødiske samfund.

Og hvorfor så det? Det er ganske enkelt blevet farligt at være jøde i Danmark:

”Berlingske Tidende har haft adgang til listerne over indberetninger til Mosaisk Troessamfund, og det viser sig, at mere end 90 procent af gerningsmændene er muslimske mænd. Langt den overvejende del er af mellemøstlig herkomst, enkelte er somaliere og pakistanere.

Jøder har i de seneste år taget deres forholdsregler. Ingen går med symboler som kalot eller Davidsstjerne. Men hvis det alligevel hænder f.eks. efter et besøg i synagogen i København beder jødiske sikkerhedsfolk dem om at få kalotten af i en fart. Ikke uden grund. En amerikansk jøde blev på vej til en kosher-restaurant i København overfaldet og snittet med et barberblad i ansigtet, fordi han bar kalot på Strøget. En rabbiner blev overfaldet af ti drenge på Odense banegård. Han blev sparket og slået på vej ind i et tog. Ingen af episoderne har været omtalt i danske medier, for de blev aldrig anmeldt.

I fjor blev en 15-årig jødisk skoledreng fra København slået og sparket og fik en brækket næse efter et overfald af en lille gruppe muslimer. Andre børn fra samme skoler er blevet slået og spyttet på.

Nørrebro i København er det mest risikofyldte sted. Her blev en ung jødisk mand i fjor overfaldet og gennembanket i et motionscenter, fordi han bar en kæde med en davidsstjerne i.

Andre har haft lignende oplevelser, hvor truslen har lydt på, at de vil blive sprættet op, hvis de nogensinde mere viser sig i bydelen”.

Det er pinligt at vi så få år efter nazisternes jøde-udrydelser endnu engang vender det blæinde øje til jagt på jøderne i Europa.

Spørgsmålet er derfor: Hvad kan gøres???!

Mvh.

Michaelhttp://www.berlingske.dk/kultur/artikel:aid=209384/

http://www.berlingske.dk/kultur/artikel:aid=510190/

-----------------------------------

http://debat.ateist.net/showpost.php?p=34479

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2006 af Peden

Helt enig, det er forkasteligt at vi tillader at nogen minoritetsgrupper bliver undertrykt. Om det så er jøder, muslimer, hinduer eller andre, det kan ikke accepteres, og selvom der er stridigheder imellem to minoriteter, så er det ikke i orden "på grund af deres kultur" eller lignende undskyldninger.

Med hensyn til kalotten, så har det vist være "forbudt" i mange år herhjemme, altså længe før 2003. Jeg kan ikke henvise til nogen kilde, idet jeg fik det af vide af en herboende jøde for år tilbage.

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2006 af timothy (Slettet)

Det er ganske enkelt forfærdeligt

Svar #3
12. marts 2006 af Michael Hansen

#2

Nogen bud på hvad vi kan gøre for at ændre denne situation?

Selv i det ellers konfliktsky Sverige har man undersøgt problemets omfang:

http://www.skma.se/pdf/dfh_v2.pdf

Jeg mener at det ville være et godt sted at starte i Danamrk men salon-socialisten Kamal Q har - naturligvis! - modsat sig sådan en undersøgelse.

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2006 af Roman Garcia

Michael skrev.
”Hvem er egentligt undertrykt i Danmark?!
Jeg kan faktisk kun få øje på den minoritetsgruppe, der udgøres af jøderne, men de bliver mødt af ligegyldighed af en konfliktsky presse.”

Muslimer bliver også i høj grad undertrykte. Et eksempel på den stigende anti-muslimske holdning kan ses ved Dansk Folkepartis fremgang. Dansk Folkeparti har gang på gang vist, at de ikke har meget til overs for muslimerne, men de har derimod vist deres uforbeholdene støtte til jøderne. Ja, der er antisemitisme i Danmark, men at kalde jøderne de eneste undertrykte i Danmark viser tydeligt dine bevæggrunde for dit indlæg, da specielt den anti-muslimske racisme er vokset eksplosivt de seneste år.

Du spørger til sidst. Hvad kan der gøres?
Der er en række ting, som kan bygge bro mellem muslimer, som er udsat for den største undertrykkelse i Danmark, og så den resterende del af befolkningen. Et godt initiativ er eksempelvis Bazar Vest i Århus. Der er mange danskere, som besøger denne samling af handlende, for at gøre en god handel. Derudover kan man se, at der rundt om i Danmark tages initiativer til at placere muslimske børn rundt på forskellige skoler, så man forhindre skoler med 100% udlændinge eller efterkommere. Når man allerede fra barnsben får kendskab til forskellige kulturer, så øges forståelsen forhåbentligt for disse kulturer.
Der kan naturligvis gøres mere, men det er svært at sige konkret, hvad der vil afskaffe racisme, da den altid har og altid vil eksistere.

Svar #5
16. maj 2008 af Michael Hansen

#3

Du skriver "Ja, der er antisemitisme i Danmark, men at kalde jøderne de eneste undertrykte i Danmark viser tydeligt dine bevæggrunde for dit indlæg, da specielt den anti-muslimske racisme er vokset eksplosivt de seneste år".

Mine bevægegrunde?! De fremgår forhåbentligt klart af mit oplæg hvor jeg bl.a. beskriver den uværdige tone hvorved vores muslimske venner og medborgere blev beskrevet i bestemte dele af pressen op genem 1990erne.

Det er en uskik at muslimer skal have patetnteret førsterang til offerrollen. De anti-muslimsk følelser blandt en lille gruppe danskere (særligt DF) skal kunne beæmpes uden vi at den grund undlader at forholde os til en endnu mere udsat gruppe: jøderne.

Emnet er desværre ret aktuelt hvilket denne her fra Berlinger eksempelvis bevidner:

http://www.uriasposten.net/?p=5650

Tilbage kan man undres over at islamisterne (altså ikke nødvendigvis "muslimer" men "islamister")kan drage fordel af mange nyttige idioter i Vesten, i dette tilfælde halalhippier, der forsøger at nedtone problemstillingen blot fordi disse overgreb går ud over en lille jødisk minoritet. Det er faktisk ret skræmmende.

Nogen taler islamisterne efter munden fordi de ikke tør andet (eksempelvis journalisterne: http://youtube.com/watch?v=X7KX3CXqLNA ) mens andre gør det fordi...ja hvorfor egentligt?? Hvordan kan det være at ikke-islamister og ikke-nazister ikke siger fra når islamister og nazister folder sig ud?!
Skriv et svar til: Jøde i Danmark??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.