Matematik

Forskrifter

22. februar 2006 af Julieb (Slettet)
Nogen der kan hjælpe?

Hvordan finder man forskriften for en funktion i et kordinatsystem?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2006 af KR. (Slettet)

Det kommer an på hvilken slags funtion der er tale om...

Svar #2
22. februar 2006 af Julieb (Slettet)

Jeg skal bestemme en linjes forskrift. Hvordan kunne sådan en forskrift se ud?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2006 af Carsten_L (Slettet)

Hvis der er tale om en ret linie i et koordinantsystem i planen, er forskriften på formen y = ax+b, hvor a angiver grafens hældning, og b angiver skæring med y-aksen

Uddyb venligts, hvis det ikke var det du ledte efter

Svar #4
22. februar 2006 af Julieb (Slettet)

Hvad vil forskriften være for den røde linie? http://www.matematikk.net/klassetrinn/artikler/ligningerII/grloe.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2006 af baaaay (Slettet)

y = ax + b

b = skæring med y-aksen
a = y-tilvækst ved en x-tilvækst på 1

Derfor:
y = 2x + 1


Svar #6
22. februar 2006 af Julieb (Slettet)

Vil det sige, at den blå linie har forskriften:

y=3x+4 ??

Svar #7
22. februar 2006 af Julieb (Slettet)

Vil det sige, at den blå linie har forskriften:

y=3x+4 ??

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. februar 2006 af patrizia (Slettet)

y=-x+4


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. februar 2006 af patrizia (Slettet)

det er forskriften for den blå linie

Svar #10
22. februar 2006 af Julieb (Slettet)

Hvordan kan det være -x?

Brugbart svar (0)

Svar #11
22. februar 2006 af Molle (Slettet)

For hver gang du går 1 hen ad x-aksen falder y-værdien med 1.

-x = -1x

Brugbart svar (0)

Svar #12
22. februar 2006 af Molle (Slettet)

(Nemmest er det, at sætte fingeren et sted på linjen, og derefter tage fingeren 1 enhed mod højre. Skal fingeren op eller ned for at ramme linjen? Skal den ned er hældningen negativ, skal den op er hældningen positiv.)

Eksempelvis sætter du fingeren i punktet (2,2). Du flytter fingeren 1 mod højre og har den nu i (3,2). For igen at ramme linjen, er du nødt til at tage din finger ned i (3,1). Altså falder den blå linje med 1, hver gang du går 1 til højre.

Skriv et svar til: Forskrifter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.