Matematik

parameter

25. februar 2006 af timothy (Slettet)
En kurve er givet ved
x=t^2
y=t^3-t

(der står at t skal være mindre eller lig med 2 og større eller lig med -2)

- Bestem koordinatsættet til hvert af de punkter, hvori kurven har en tangent parallel med en af koordinatsystemets akser.

Jeg tror godt jeg ved hvordan jeg finder koordinatsættet, men jeg ved ike hvordan jeg finder ud af om jeg har en lodret eller vandret tangent - og når jeg tegner funktionen på grafregneren får jeg en ret lije (skrå) som ikke ser ud som om der overhovedet skulle være nigen tangent




Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2006 af 2835 (Slettet)

En lodret tangent: x'=0
En vandret tangent: y'0

::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #2
25. februar 2006 af timothy (Slettet)

Det er jeg godt klar over, men jeg ved jo ike om det er en vandret eller lodret tangent

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2006 af 2835 (Slettet)

"men jeg ved ike hvordan jeg finder ud af om jeg har en lodret eller vandret tangent"

Det er jo det jeg forklare i #1!
---------------------------------------

- Bestem koordinatsættet til hvert af de punkter, hvori kurven har en tangent parallel med en af koordinatsystemets akser.

så beregner du bare x'=0 finder de tilhørende t-værdier indsætter dem i
x=t^2
y=t^3-t

så har du koordinatsættet mht. y-aksen

Det samme gør du så med x'

::2835::

Svar #4
25. februar 2006 af timothy (Slettet)

kurven afgrænser en punktmængde, der har et areal. Beregn dette areal-

Jeg har gjort følgende
t= sqrt(x)
t = -sqrt(x)


y1 = x^(3/2) - sqrt(x)
y2 = -y1 = sqrt(x) - x^(3/2)

y1 og y2 beskriver to kurvesegmenter, som skærer hinanden i punktet (1,0) og mødes i punktet (0,0).


hvordan kommer jeg videre herfra...skal jeg integrere y1 og y2 og lægge dem sammen..eller??

Svar #5
25. februar 2006 af timothy (Slettet)

hjælp er gået helt stå

Svar #6
25. februar 2006 af timothy (Slettet)

opdater

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2006 af sigmund (Slettet)

På grund af symmetri kan du nøjes med at beregne det ene integral. Resultatet er så 2 gange det ene integral. Hvis det er arealet du er ude efter, vel at mærke.

Skriv et svar til: parameter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.