Andre fag

Priselasticitet

25. februar 2006 af Sinz (Slettet)
Nogen som kan hjælpe mig?
Hvilken elasticitet har olie (argumenter). Hvordan kan regeringen bruge elasticiteten når den fastlægger om olie skal have en ny afgift?

På forhånd tak!

Svar #1
26. februar 2006 af Sinz (Slettet)

^^^^^^^^^^^^^

Brugbart svar (1)

Svar #2
26. februar 2006 af Madsst (Slettet)

En lav priselasticitet angiver blandt andet at forbrugere af et gode ikke har nogen gode substitutter og at varen er nødvendig for forbrugerne. Dette må siges at være tilfældet med olie, hvilket må trække i retning af en forholdsvis lav egenpriselasticitet. Formentlig omkring 0,5 vil jeg gætte på.
Regeringen kan blandt andet bruge priselasticiteten til at prisfastsætte olie. Hvis sælger er i en form for monopolsituation og vil være i stand til at prisfastsætte olien (det tror jeg nu ikke er tilfældet) kan man bruge viden om at olie er uelastisk i til at prisfastsætte højere, idet lav priselasticitet angiver at det procentvise fald i forbrugte mængde vil være mindre end procentvise stigning i pris. Ergo stiger revenue, mens omkostningerne mindskes. Mht priselasticiteter over 1 kan man ikke sige noget om konsekvensen for prisfastsættelse, netop pga omkostninger.

Svar #3
26. februar 2006 af Sinz (Slettet)

Hvilken skala er det går udfra når du snakker om 0,5 og over 1 osv? Kan vi ikke lige komme ned på første års niveau?:P

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2006 af Madsst (Slettet)

Ja, priselasticitet er defineret som den procentvise ændring i mængde i forhold til den procentvise ændring i pris for en given prisfastsættelse. Derfor er der kun en "skala" når man snakker om priselasticitet. Denne elasticitet angiver hvordan forbrugerne vil reagere på en given ændring i prisfastsættelsen. Hvis for eksempel prisen sættes op med 1 kr. og elasticiteten er 0,5 svarer det altså til at den tilsvarende mængdereduktion vil være på 0,5 % = 0,5 kr.

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2019 af InfiniteDK

mængde reduktion er ikke i kr.


Skriv et svar til: Priselasticitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.