Fysik
Spark til fodbold
28. februar 2006 af
no80 (Slettet)
En fodbold flyver 60m og det er den 2,9s om.
a) Beregn fodboldens middelhastighed.
Den har jeg beregnet til ca. 21 m/s.
b) Bestem en mere nøjagtig værdi for fodboldens begyndelsesfart, når der tages højde for hensyn til fodboldens bevægelse i lodret retning. Man kan se bort fra luftmodstanden.
Hvordan klares dette spørgsmål?
a) Beregn fodboldens middelhastighed.
Den har jeg beregnet til ca. 21 m/s.
b) Bestem en mere nøjagtig værdi for fodboldens begyndelsesfart, når der tages højde for hensyn til fodboldens bevægelse i lodret retning. Man kan se bort fra luftmodstanden.
Hvordan klares dette spørgsmål?
Svar #1
28. februar 2006 af 150972 (Slettet)
Jeg tror du skal gøre sådan:
s = ½*a*t^2 + Vo*t <=>
60 = ½*9,82*2,9^2 + Vo*2,9 <=>
Vo = 6,45 m/s
s = ½*a*t^2 + Vo*t <=>
60 = ½*9,82*2,9^2 + Vo*2,9 <=>
Vo = 6,45 m/s
Svar #2
28. februar 2006 af fixer (Slettet)
Ikke just.
Enten er opgavens fulde ordlyd ikke skrevet ind, eller også _er_ den ganske enkelt elendigt formuleret. Men vi må gå ud fra, at den opgivne strækning er i det vandrette plan.
I #1 bestemmes en begyndelsesfart udfra den forudsætning, at bolden udfører en frit fald i tyngdefeltet med en given begyndelsesfart. Det ville i så fald betyde, at bolden afskydes fra min. 60m's højde, hvilket nok ikke er realistisk.
Der tænkes nok nærmere på den kasteparabel, der dækker en strækning på 60 m og når en højde h bestemt som den højde det tager bolden ½*2.9s at falde fra.
Bestem denne kastebevægelse og den krævede begyndelsesfart vil fremgå.
Enten er opgavens fulde ordlyd ikke skrevet ind, eller også _er_ den ganske enkelt elendigt formuleret. Men vi må gå ud fra, at den opgivne strækning er i det vandrette plan.
I #1 bestemmes en begyndelsesfart udfra den forudsætning, at bolden udfører en frit fald i tyngdefeltet med en given begyndelsesfart. Det ville i så fald betyde, at bolden afskydes fra min. 60m's højde, hvilket nok ikke er realistisk.
Der tænkes nok nærmere på den kasteparabel, der dækker en strækning på 60 m og når en højde h bestemt som den højde det tager bolden ½*2.9s at falde fra.
Bestem denne kastebevægelse og den krævede begyndelsesfart vil fremgå.
Skriv et svar til: Spark til fodbold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
