Matematik
isolering........
01. marts 2006 af
ASLAK (Slettet)
er det rigtigt isoleret (t):
3s=(6p)/(p+t)
3s*6p=p+t
3s*6p-p= t
3s=(6p)/(p+t)
3s*6p=p+t
3s*6p-p= t
Svar #1
01. marts 2006 af thomas88 (Slettet)
Nej, ikke helt.
3s =(6p)/(p+t)
3s * (p+t) = 6p
p+t= (6p)/(3s)
p+t= (2p)/s
t = ((2p)/s) - p
Thomas
3s =(6p)/(p+t)
3s * (p+t) = 6p
p+t= (6p)/(3s)
p+t= (2p)/s
t = ((2p)/s) - p
Thomas
Svar #2
01. marts 2006 af Sentinox (Slettet)
Nej, når du forlænger, skal du forlænge med nævneren!
Det vil sige:
3*s=(6*p)/(p+t) <=> (3*s)*(p+t)=6*p <=>
p+t=6*p/(3*s) <=> t = 6*p/(3*s) - p = 2/s*p-p
Kontroller med at sætte s=2,t=3,p=4
Og se at du får det samme før og efter du har reduceret!
//Sentinox
Det vil sige:
3*s=(6*p)/(p+t) <=> (3*s)*(p+t)=6*p <=>
p+t=6*p/(3*s) <=> t = 6*p/(3*s) - p = 2/s*p-p
Kontroller med at sætte s=2,t=3,p=4
Og se at du får det samme før og efter du har reduceret!
//Sentinox
Svar #3
01. marts 2006 af iinnaj (Slettet)
3s = 6p / p+t
3s(p+t) = 6p
3sp + 3st = 6p
3st = 6p - 3sp
t = (6p-3sp)/(3s)
det er hvad jeg får den til
3s(p+t) = 6p
3sp + 3st = 6p
3st = 6p - 3sp
t = (6p-3sp)/(3s)
det er hvad jeg får den til
Skriv et svar til: isolering........
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
