Matematik

hjælp til opgaveløsning

06. marts 2006 af dumling (Slettet)
hej er der nogen der kan hjælpe mig med en opgave jeg sidder og rodermed, jeg er gået helt kold?
den lyder sådan her:
Jørn´s kost sammensættes ud fra, hvor meget han bevæger sig. Ved hjælp af en skridttæller finder man ud af, at han har løbet ca. 11.000 skridt i en hjemmekamp, man regner med, at
10% af skridtene er 30 cm lange
20% af skridtene er 120 cm. lange
70% af skridtene er 70 cm. lange
opgave 1 er så: vis, at Jørn´s gennemsnit-lige skridtlængde er 76 cm.
opgave 2: beregn den længde, som Jørn løber i en hjemmekamp.

Jørn´s hjemmebane er 100 m lang og 62 m bred. den længde, som fodboldspillere løber i en kamp, afhænger også af banens størrelse.
på udebane antages det, at Jørn´s løbelængde kan beregnes ved formlen:
U=h* så er der et kvardrarråd derefter på øvereste linie står der l i anden + b i anden og på linien derunder står der 100 i anden + 64 i anden

u: længden, som Jørn løber i en udekamp
h:længden, osm Jørn løber i en hjemmekamp
l: længden af banen
b: bredden af banen
alle mål i meter

i en udekamp skal Jørn spille på en bane, der er 110 m lang og 80 m bred.

opgave 3: beregn, hvor langt Jørn løber i denne kamp




Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2006 af a-n-d-y-y (Slettet)

Hehe du går vist i samme klasse som Leneellen ???
Jeg beder dig om det samme som hende, kom med nogle udregninger, så skal jeg nok fortælle om det er rigtigt..

Svar #2
06. marts 2006 af dumling (Slettet)

det tror jeg ikke vi gør for jeg går ikke i skole nu?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2006 af dnadan (Slettet)

opgave 2:
dette er procent regning 10% af hans skridt er 30 cm lange, altså 11000*0,10= 1100 skridt
120cm skridt:
11000*0,2=2200 skridt
70 cm:
11100*0,7=7700 skridt...
nu kan du finde gennemsnit længden ved at sige:
7700*70cm+2200*120cm+1100*30cm/11000

Opgave 2 er desværre lidt uforståelig

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2006 af dnadan (Slettet)

men til en anden gang, prøv da lige at komme med et forslag selv, det er jo ikk meningen at vi skal lave dine lektie, men HJÆLPE dig med at lave dem...

Svar #5
06. marts 2006 af dumling (Slettet)

jeg ved godt at opgave 2 er uforstående men det er fordi jeg ikke kan lave de rigtige tegn herinde.

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2006 af a-n-d-y-y (Slettet)

OPgave 2: er det ikke bare noget med at tage de 11.000 skridt og så tage 10%, 20% og 70% af dem og så ligge det sammen, så har man længden?

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. marts 2006 af dnadan (Slettet)

nej så har man antal skridt... hvilket ikke giver mening man bliver nød til at omregne det til cm, for derefter at dividere det med antal skridt..

Svar #8
06. marts 2006 af dumling (Slettet)

det er da dejligt at der er mennesker der kan skrive ordentlig til en, ikke som dnadan som er meget uhøflig, men du kan da bare lade være med at hjælpe mig hvis du ikke har lyst dnadan, jeg skriver ikke herinde hvis jeg selv kan finde ad af opgaven VEL

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. marts 2006 af dnadan (Slettet)

igen, vi skal ikke lave opgaven for dig...Det ville bare gøre det nemmere for os og for dig, hvis du kom med et forslag, så kan vi bedre vejlede dig igennem opgaven...

Brugbart svar (0)

Svar #10
06. marts 2006 af a-n-d-y-y (Slettet)

Jamen der står jo hvor lange skridtene er?

Brugbart svar (0)

Svar #11
06. marts 2006 af dnadan (Slettet)

forskelligt antal af hver type skridt, dette bevirker at gennemsnit skal regnes ud som i #3

Brugbart svar (0)

Svar #12
06. marts 2006 af a-n-d-y-y (Slettet)

Nej men dnadan har ret, man plejer som regel selv at komme med et bud?

Brugbart svar (0)

Svar #13
06. marts 2006 af dnadan (Slettet)

det var ikk for at være uhøfligt, men der er desværre blevet en tendens til at folk bare lægger opgaven ind, og så forventer de nærmest at man lavet hele opgaven for dem, hvilket er rigtig irriterende for os andre...

Brugbart svar (0)

Svar #14
06. marts 2006 af a-n-d-y-y (Slettet)

Jeg er enig #13

Svar #15
06. marts 2006 af dumling (Slettet)

okay tak skal i have

Brugbart svar (0)

Svar #16
06. marts 2006 af a-n-d-y-y (Slettet)

kan du finde ud af det?

Brugbart svar (0)

Svar #17
07. marts 2006 af leneellen (Slettet)

nej men det er oz lige meget

Skriv et svar til: hjælp til opgaveløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.