Matematik

Mat - p(x) haster

07. marts 2006 af Loco2 (Slettet)
Nogle der vil fortælle mig hvordan jeg skal løse den opg=?

Et andengradspolynomium p er givet ved
p(x)x^2-4x+5+k

Bestem de værdier af k, for hvilke toppunktets andenkoordinat er negativ

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2006 af Madsst (Slettet)

Så må du jo skrive toppunktet for funktionen op. Du har sikkert formlen for et toppunkt, og ellers ved du at det er det sted hvor p'(x)=0.
p'(x)=2x-4 = 0 <=> x=2.
Dvs funktionen har toppunkt for (2,p(2))=(2,(4-8+5+k)=(2,(k-1))

Svar #2
07. marts 2006 af Loco2 (Slettet)

ok, jeg forstår dig godt, mange tak, men er det nok til at svare?

Der står nemlig bestem DE værdier af k, skal der ikk være flere værdier så? Er andenkoordinaten nu negativ? vi ved jo ikk hvad k er, derfor kan vi jo ikk sige om den er negativ eller hvad??

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2006 af dnadan (Slettet)

nu skal du bare finde ud af hvornår dette k-1 er under nul, dvs. at denne ulighed opstilles og løses
k-1<0

Svar #4
07. marts 2006 af Loco2 (Slettet)

hmm.. man skal løse hvornår k-1 er under nul? k-1
jeg kan virkelig ikk se hvordan den skal løses..

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2006 af dnadan (Slettet)

øøh dette er en meget simpel ulighed, og uligheder løses på samme måde som en ligning, prøv at komme med de svar:)

Svar #6
07. marts 2006 af Loco2 (Slettet)

k>1

det skal bare være over 1? eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. marts 2006 af dnadan (Slettet)

omvendt altså:
k-1k-1+1kDermed skal k bare være under 1 for at anden koordinaten er negativ

Svar #8
07. marts 2006 af Loco2 (Slettet)

nåee, tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Mat - p(x) haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.