Matematik

Vektorfunktion

08. marts 2006 af kbkl (Slettet)
Hvordan løser jeg følgende opgave:

R(t)=(5cos(2t))
(5sin(2t))

Bestem det tidspunkt, til hvilket partiklen første gang passerer punktet P(-4,3)

Svar #1
08. marts 2006 af kbkl (Slettet)

vektorfunktionen skal så sådan ud:
(5cos(2t))
(5sin(2t))

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Hvad er R?

Hvordan skal udtrykket forstås? Måske som følger?

R(t) = (5*cos(2t), 5*sin(2t))

Hvor kommer der partikler ind i billedet?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2006 af sigmund (Slettet)

Du skal bestemme det første t, der opfylder både ligningen 5cos(2t) = -4 og ligningen 5sin(2t) = 3.

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2006 af fixer (Slettet)

Første t (gang) regnet fra hvor ? Uden fastlagt domæne for vektorfunktionen kan vi ikke sige hvad termer som "første" dækker over, endsige om det i det hele taget giver mening.

Svar #5
08. marts 2006 af kbkl (Slettet)

Opgaven lyder helt præcist:

En partikels position som funktion af tiden t er givet ved vektorfunktionen:

R(t) = (5*cos(2t), 5*sin(2t))


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. marts 2006 af sigmund (Slettet)

#4:

Vi mangler helt klart at få oplyst et definitionsdomæne, men jeg går ud fra, at det er t > 0.

Svar #7
08. marts 2006 af kbkl (Slettet)

sigmund -> Løser jeg følgende udtryk på min lommeregner:

solve( 5cos(2t)=-4 and 5sin(2t)=3 ,t) får jeg et (underligt) facit der er:

t=(2*@3*pi-sin^-1(3/5)+pi/2



Svar #8
08. marts 2006 af kbkl (Slettet)

Sigmund -> ang. dm har du ret

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. marts 2006 af sigmund (Slettet)

#7:

Jeg ved ikke hvad '@' betyder i lommeregneren, men matematikprogrammet Mathematica giver mig

t = 1/2*cos^(-1)(-4/5)

som løsning.

Skriv et svar til: Vektorfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.