Matematik

differentialligningen

12. december 2018 af mi28 - Niveau: A-niveau

hej hjælp tak.

afgør om funktionen f(x)=e3x+x2+4x+4 er en løsning til differentialigningen y'+x2=y-2x.

først differentierer jeg f, og bagefter indsætter jeg ligningen og se hvis venstre eller højre siden er ens. er det sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2018 af peter lind

ja


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. december 2018 af mathon

Hvis
            \small y=e^{3x}+x^2+4x+4
er
            \small y{\, }'=3e^{3x}+2x+4

og

            \small y{\, }'+x^2=3e^{3x}+x^2+2x+4\qquad \qquad y-2x=e^{3x}+x^2+2x+4                         


Svar #3
12. december 2018 af mi28

jeg fik det samme. så betyder det at f(x) er ikke en løsning da de ikke er ens?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2018 af AMelev

Ja.


Skriv et svar til: differentialligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.