Matematik

HJÆLP

15. december 2003 af SP anonym (Slettet)
hvordan kan

(2a+b)/(a+b)=(a+b)/a være lig med

a^2*-ab-b^2=0, og hvordan kan det så igen

være lig med

(a/b)^2-(a/b)-1=0

Hvis nogen gider at hjælpe, vil jeg godt have det hele udledt, da alt det jeg har siddet og lavet er forkert, og jg kan ikke lige gennemskuen den.

tak...

Svar #1
15. december 2003 af SP anonym (Slettet)

prøver igen
jeg savner mellemregninger da jeg ikke forstår den.

(2a+b)/(a+b)=(a+b)/a <=>

a^2-ab-b^2=0 <=>

(a/b)^2-(a/b)-1=0

hjælp savnes hurtigs muligt

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2003 af Sbryld (Slettet)

Hvad skriver du om for et emne? Det ser mystisk ud, din første ligning er ikke sand...

Svar #3
15. december 2003 af SP anonym (Slettet)

om det gyldne snit..Man skal bare antage at det er rigtigt.

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2003 af Brian (Slettet)

Hej, du må undskylde hvis jeg er pedantisk, men du kan ikke sige

"hvordan kan

(2a+b)/(a+b)=(a+b)/a være lig med

a^2*-ab-b^2=0..."

Det er to ligninger du sammenligner - og de er ikke "lig med hinanden". Derimod kan de godt være ensbetydende - og det er sikkert også det du mener, når man ser på #1 - nemlig, at de siger det samme - har ens betydning. Det er det <=> symboliserer. Det kan nogengange godt hjælpe på forståelsen at dyrke sproget lidt...

M.h.t. den første <=>, så gang igennem ned (a+b) og med a, således at nævnerne kan fjernes fra ligningen. Derefter er det bare at reducere og trække sammen på den ene side.

Den anden <=> fås ved at dividere det hele igennem med b^2.

Svar #5
15. december 2003 af SP anonym (Slettet)

jeg har fundet ud af det. jeg havde glemt at oplyse en regel...

Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.