Matematik

Differentialligning

12. marts 2006 af Scalprum (Slettet)
Hej! Håber meget nogen kan hjælpe med denne opgave. Skal siges at jeg er på standardforsøg, og derfor ikke skal lave første del, hvor man skal finde forskriften for f, men jeg skulle kunne løse denne anden del alligevel:

En funktion f er løsning til differentialligningen dy/dx = 2y^2(x-1), og grafen for f går gennem punktet P(2,-0,5).

Bestem den værdi af x, for hvilken f(x) antager sin mindsteværdi.

På forhånd tak :-)

Svar #1
12. marts 2006 af Scalprum (Slettet)

Slet ingen med et svar? :(

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2006 af Duffy

Du kan få resultatet - så kan du slev fedte videre med det

f(x) = -1/(x^2-2*x+2)

har min i x = 1

er også eneste sted hvor der er min, hvilket let ses af

dy/dx = 2y^2(x-1)

Hvis du sætter x = 1 ind i ligningen

så er parentesen jo nul !! Uanset hvad y end måtte være.



Duffy

Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.