Matematik

Stamfunktioner!!!

13. marts 2006 af Jelly (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe mig...

Undersøg om F(x)=3xlnx-7x+9 er en stamfunktion til f(x)=3lnx-4.
Angiv derefter mindst to stamfunktioner til f.


Har lavet det således:

F(x)=3xlnx-7x+9 => F’(x)=3lnx+3x/x-7 = 3lnx+3-7=3lnx-4

Nogen der kan angive mig mindst to stamfunktioner til f.

Har virkelig prøvet og derfor håber jeg at nogen kan give mig dem...

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2006 af sigmund (Slettet)

Samtlige stanfunktioner til f er givet ved

F[k](x) = 3*x*ln(x) - 7*x + k, hvor k er en konstant.

Én af disse stamfunktioner er F[9](x), som er den der er givet i opgaven. To andre stamfunktioner fås ved at vælge to andre værdier for k.

Svar #2
13. marts 2006 af Jelly (Slettet)

Super mange tak!

Svar #3
13. marts 2006 af Jelly (Slettet)

Hvordan viser man at denne her er sandt:

S 2/(3+4x)^2 dx = 29+40x / 6+8x

Er der nogen der kan vise mig, hvordan man gøre det?

Så skal jeg nok finde ud af resten af mine opgaver. Skal bare have et eksempel på løsning.

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2006 af andersenit (Slettet)

Kan du ikke bare "plusse" med en konstant?

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2006 af Duffy

Differentiér hs

og få 2/(3+4*x)^2


d((29+40*x) /( 6+8*x) )/dx =

40/(6+8*x)-8*(29+40*x)/(6+8*x)^2

= 2/(3+4*x)^2


YEAH! It's as easy as that!!



Duffy

Svar #6
13. marts 2006 af Jelly (Slettet)

tror ikke jeg er med på hvad #4 mener.

det skal dog siges at
S = intergraltegnet

På forhånd tak!

Svar #7
13. marts 2006 af Jelly (Slettet)

#5 = dvs. den er sand!

2.


S (2x+3)^6 dx = (2x+3)^7 +5 / 14

substituer 2x+3=t => dt/dx=2 <=> dx=1/2dt
½int(t^6dt)=½1/7(t^7+c)=1/14((2x+3)^7+c)
Jeg ved ikke om man kan sige det er rigtigt eller ej. Fra højre til venstre er det sandt, men fra venstre til højre er det sandt hvis c=5


Nogen der kan hjælpe mig?

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. marts 2006 af sigmund (Slettet)

#6:

Det ser ud til at #4 er et svar til dit oprindelige spørgsmål.

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. marts 2006 af andersenit (Slettet)

Jep... Var bare ikke så hurtig på knapperne som #1:)

Svar #10
13. marts 2006 af Jelly (Slettet)

#7 var den rigtig?

Svar #11
13. marts 2006 af Jelly (Slettet)

?

Skriv et svar til: Stamfunktioner!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.