Matematik
f''
16. marts 2006 af
KennethC (Slettet)
Hey..!
Søger hjælp til følgende..
Jeg har selv opgivet den da det bliver noget af et stykke
f'(x)=3x^4+18x^2 / (x^2+2)^2
Så skal jeg finde vendetangen og der ved finde f''
Håber der er en der vil finde f'' for mig... har selv forsøgt mig et stykke tid.. gerne med udregninger så jeg kan følge processen..
På forhånd TAK
Søger hjælp til følgende..
Jeg har selv opgivet den da det bliver noget af et stykke
f'(x)=3x^4+18x^2 / (x^2+2)^2
Så skal jeg finde vendetangen og der ved finde f''
Håber der er en der vil finde f'' for mig... har selv forsøgt mig et stykke tid.. gerne med udregninger så jeg kan følge processen..
På forhånd TAK
Svar #2
16. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
http://www.calc101.com/webMathematica/derivatives.jsp
Så kan du selv rode lidt med det.
Så kan du selv rode lidt med det.
Svar #3
17. marts 2006 af mathon
du bruger reglen:
(f/g)'=(g*f'-g'*f)/g^2
og får f''(x)=
(x^2+2)^2(12x^3+36x)-(2*(x^2+2)*2x*(3x^4+18x^2):(x^2+2)^4
der efter en del arbejde kan reduveres til
-12x(x^4-4x^2-12):(x^2+2)^4
nævneren er altid positiv, da x^2 ikke kan blive -2
det er altså tællerens nulpunkter, der skal bestemmes.
en løsning er x=0
parentesen x^4-4x^2-12 kan med fordel omskrives til z^2-4z-12=0, hvor z=x^2
denn løses til z=6 (eller x=-2, der må forkastes, da z=x^2 ikke kan være negativ blandt de reelse tal); altså z=x^2=6, hvoraf x=-kvrod 6 eller x=kvrod 6
samlet x=-kvrod 6, eller x=kvrod 6 eller x=0
(f/g)'=(g*f'-g'*f)/g^2
og får f''(x)=
(x^2+2)^2(12x^3+36x)-(2*(x^2+2)*2x*(3x^4+18x^2):(x^2+2)^4
der efter en del arbejde kan reduveres til
-12x(x^4-4x^2-12):(x^2+2)^4
nævneren er altid positiv, da x^2 ikke kan blive -2
det er altså tællerens nulpunkter, der skal bestemmes.
en løsning er x=0
parentesen x^4-4x^2-12 kan med fordel omskrives til z^2-4z-12=0, hvor z=x^2
denn løses til z=6 (eller x=-2, der må forkastes, da z=x^2 ikke kan være negativ blandt de reelse tal); altså z=x^2=6, hvoraf x=-kvrod 6 eller x=kvrod 6
samlet x=-kvrod 6, eller x=kvrod 6 eller x=0
Skriv et svar til: f''
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
