Matematik
Harmonisk svingning
18. marts 2006 af
daque (Slettet)
Hey.
Skal beregne frekvensen b.
f(x)=2* sin(b*x+0,5PI)+1 , x € [0;PI]
f har periode p = PI
Men hvordan skal jeg finde frekvensen? er på bar bund, der er jo to ubekendt både b og x...
Skal beregne frekvensen b.
f(x)=2* sin(b*x+0,5PI)+1 , x € [0;PI]
f har periode p = PI
Men hvordan skal jeg finde frekvensen? er på bar bund, der er jo to ubekendt både b og x...
Svar #2
18. marts 2006 af sigmund (Slettet)
B angiver frekvensen.
At f har periode pi betyder at f(x) = f(x + pi). Dette kan du udnytte til at finde b.
At f har periode pi betyder at f(x) = f(x + pi). Dette kan du udnytte til at finde b.
Svar #4
18. marts 2006 af daque (Slettet)
okay....
f(x+ pi)
b * x + 0,5 pi.
derfor skal b * x give 0,5 pi
for at
f(x + pi)
så
b*x = 0,5 pi
x = 0,5 pi / b ???
hvordan finder jeg b? er det korrekt?
f(x+ pi)
b * x + 0,5 pi.
derfor skal b * x give 0,5 pi
for at
f(x + pi)
så
b*x = 0,5 pi
x = 0,5 pi / b ???
hvordan finder jeg b? er det korrekt?
Skriv et svar til: Harmonisk svingning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
