Matematik
uendelige rækker.
22. marts 2006 af
diddi-doo (Slettet)
Er blevet oplyst om at følgende række er konvergent, hvilket jeg ikke kan få til at passe...
((x)^(2n))/(n^2+1)
hvor x=-sqrt(3)
kan nogen hjælpe?? -på forhånd tak..
((x)^(2n))/(n^2+1)
hvor x=-sqrt(3)
kan nogen hjælpe?? -på forhånd tak..
Svar #1
22. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Hvis der er tale om
sum{(-3^(1/2))^(2n)/(n^2+1)}, n=0..infty
= sum{3^n/(n^2+1)}, n=0..infty
kan jeg godt forstå din undret, thi denne række er under ingen omstændigheder konvergent.
sum{(-3^(1/2))^(2n)/(n^2+1)}, n=0..infty
= sum{3^n/(n^2+1)}, n=0..infty
kan jeg godt forstå din undret, thi denne række er under ingen omstændigheder konvergent.
Svar #2
22. marts 2006 af diddi-doo (Slettet)
ja, det havde jeg jo lige glemt at skrive...
der er tale om en sum, godt nok med n=1..infinity - men det har vel ingen betydning.
Godt, men så er min undren altså berettiget, det er da altid noget...!! tak for hjælpen...
der er tale om en sum, godt nok med n=1..infinity - men det har vel ingen betydning.
Godt, men så er min undren altså berettiget, det er da altid noget...!! tak for hjælpen...
Svar #3
22. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#2:
Ja, der er ingen forskel på om du summer fra n=0 eller fra n=1.
Ja, der er ingen forskel på om du summer fra n=0 eller fra n=1.
Skriv et svar til: uendelige rækker.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
