Matematik
Matematikaflevering
27. marts 2006 af
gul overstregningstusch (Slettet)
Hej,
Jeg håber I kan hjælpe mig med to opgaver jeg har lidt svært ved:
1) Gør rede for, at funktionen f(x) givet ved
f(x)=a(x-p)^2+q , a>0
antager sin mindsteværdi q, når x=p.
Vis herefter ved omskrivning at bogstavudtrykkene, at :
f(x)=a*x^2+b*x-c
når p=-b/2a og q=-d/4a=-b^2-4ac/4a
2) Løs ved udregning (ikke ved 'solve') med hensyn til h ligningen:
f(x-h)=f(x+h),
idet f(x)=a*x^2+b*x-c
Hvis i kunne forklare det så jeg evt. kan lave fremtidige opgaver af samme slags, ville jeg være taknemmelig.
Mvh,
gul overstregningstusch
Jeg håber I kan hjælpe mig med to opgaver jeg har lidt svært ved:
1) Gør rede for, at funktionen f(x) givet ved
f(x)=a(x-p)^2+q , a>0
antager sin mindsteværdi q, når x=p.
Vis herefter ved omskrivning at bogstavudtrykkene, at :
f(x)=a*x^2+b*x-c
når p=-b/2a og q=-d/4a=-b^2-4ac/4a
2) Løs ved udregning (ikke ved 'solve') med hensyn til h ligningen:
f(x-h)=f(x+h),
idet f(x)=a*x^2+b*x-c
Hvis i kunne forklare det så jeg evt. kan lave fremtidige opgaver af samme slags, ville jeg være taknemmelig.
Mvh,
gul overstregningstusch
Svar #1
27. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Ad 1)
Differentier og lave monotoniundersøgelse på sødvanlig vis.
Med hensyn til anden del, så giver det vist problemer, eftersom jeg går ud fra at d = b²-4ac samt at du har glemt en parentes om nævneren.
Ad 2)
Opskriv de eksplicitte udtryk for f(x-h) og f(x+h); du ender med to andengradsligninger, som du så sætter lig hinanden.
Differentier og lave monotoniundersøgelse på sødvanlig vis.
Med hensyn til anden del, så giver det vist problemer, eftersom jeg går ud fra at d = b²-4ac samt at du har glemt en parentes om nævneren.
Ad 2)
Opskriv de eksplicitte udtryk for f(x-h) og f(x+h); du ender med to andengradsligninger, som du så sætter lig hinanden.
Svar #2
27. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#1:
Rettelse:
``sødvanlig vis'' --> ``sædvanlig vis''
Rettelse:
``sødvanlig vis'' --> ``sædvanlig vis''
Skriv et svar til: Matematikaflevering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
