Matematik
Andengradsligning
27. marts 2006 af
zarkas (Slettet)
Jeg leder efter noget materialle til andengradsligninger.
lidt generelt information om dem, et dybdegående udledning af beviset for løsningsligningerne osv.
skal være på dansk.
Så er der nogle der kan anbefale nogle gode websites, bøger eller andet der kan bruges?
-Michael
lidt generelt information om dem, et dybdegående udledning af beviset for løsningsligningerne osv.
skal være på dansk.
Så er der nogle der kan anbefale nogle gode websites, bøger eller andet der kan bruges?
-Michael
Svar #1
27. marts 2006 af Bjarkee (Slettet)
http://jens.runge.person.emu.dk/Andengradsligning.html
http://fc-web.supportcenter.dk/[email protected]/matematik%20tv/andengradspolynomier/andengradsligning.html
http://www.netleksikon.dk/a/an/andengradsligning.shtml
http://fc-web.supportcenter.dk/[email protected]/matematik%20tv/andengradspolynomier/andengradsligning.html
http://www.netleksikon.dk/a/an/andengradsligning.shtml
Svar #3
06. april 2006 af zarkas (Slettet)
Har siddet og kikket en del på det nu, men er en lille ting jeg ikke helt er med på ang. udledningen af løsnings formlen.
vi har
ax*x+bx+c=0 =>
x*x+b/ax=-c/a
her omskriver vi så venstre side til en parentes i anden via anden kvadratsætning som siger (a+b)(a+b)=a*a+2ab+b*b hvilket åbenbart er det samme som = a*a+ab+(b*b)/4.. Kan ikke lige finde noget bevis eller standard sætning for dette, så kunne godt brug lidt hjælp der.
vi har
ax*x+bx+c=0 =>
x*x+b/ax=-c/a
her omskriver vi så venstre side til en parentes i anden via anden kvadratsætning som siger (a+b)(a+b)=a*a+2ab+b*b hvilket åbenbart er det samme som = a*a+ab+(b*b)/4.. Kan ikke lige finde noget bevis eller standard sætning for dette, så kunne godt brug lidt hjælp der.
Skriv et svar til: Andengradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
