Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)
Microøkonomi
30. marts 2006 af
fugmag (Slettet)
Hei!
Jeg har at en selger er monopolist i marked 1 og marked 2 (to atskilte markeder) I marked 1 er etterspørselsfunksjonen gitt ved:
p1 = 38 - 0,5x1
I marked 2 er etterspørselsfunksjonen gitt ved:
p2 = 38 -0,5x2
I begge tilfeller er p1 og p2 er pris og x1 og x2 er kvantum.
Jeg skal finne utrykket for grenseinntektene("marginal revenue") til selgeren i marked1 og marked2.
Noen som vet hvordan jeg går frem på dette?
Har en følese av at jeg skal uttrykke grenseinntektene som en funksjon av etterspørselsfunksjonene og kanskje finne inverse, men vet ikke helt om det er riktig.
Mange takk!
Magnus
Jeg har at en selger er monopolist i marked 1 og marked 2 (to atskilte markeder) I marked 1 er etterspørselsfunksjonen gitt ved:
p1 = 38 - 0,5x1
I marked 2 er etterspørselsfunksjonen gitt ved:
p2 = 38 -0,5x2
I begge tilfeller er p1 og p2 er pris og x1 og x2 er kvantum.
Jeg skal finne utrykket for grenseinntektene("marginal revenue") til selgeren i marked1 og marked2.
Noen som vet hvordan jeg går frem på dette?
Har en følese av at jeg skal uttrykke grenseinntektene som en funksjon av etterspørselsfunksjonene og kanskje finne inverse, men vet ikke helt om det er riktig.
Mange takk!
Magnus
Svar #1
30. marts 2006 af Jean
Der står lidt her om MR:
http://en.wikipedia.org/wiki/Marginal_revenue
Marginal revenue er altså det virksomheden tjener ved at sælge en enhed mere.
Du skal dermed finde et udtryk for hvad virksomheden tjener, som funktion af antal afsatte enheder.
Derefter differentierer du denne funktion.
http://en.wikipedia.org/wiki/Marginal_revenue
Marginal revenue er altså det virksomheden tjener ved at sælge en enhed mere.
Du skal dermed finde et udtryk for hvad virksomheden tjener, som funktion af antal afsatte enheder.
Derefter differentierer du denne funktion.
Svar #2
30. marts 2006 af madsbs (Slettet)
Hejsa
(i forlængelse af Jeans kommentar)
Du har de to prisfunktioner, p1 og p2 samt de to mængder x1 og x2.
For at at finde omsætningen (total revenue, TR) gange x1 på p1 og x2 på p2. Det giver:
TR1=x1*p1=x1*(38 - 0,5x1)=38x1-0,5(x1)^2
TR2=x2*p2=x2*(38 - 0,5x2)=38x2-0,5(x2)^2
Grænseomsætningen findes slik ved at differentiere disse to udtryk med hensyn til henholdsvis x1 og x2:
TR1'(x1)=38-x1
TR2'(x2)=38-x2
Med venlig hilsen
Mads B. Søndergaard
(i forlængelse af Jeans kommentar)
Du har de to prisfunktioner, p1 og p2 samt de to mængder x1 og x2.
For at at finde omsætningen (total revenue, TR) gange x1 på p1 og x2 på p2. Det giver:
TR1=x1*p1=x1*(38 - 0,5x1)=38x1-0,5(x1)^2
TR2=x2*p2=x2*(38 - 0,5x2)=38x2-0,5(x2)^2
Grænseomsætningen findes slik ved at differentiere disse to udtryk med hensyn til henholdsvis x1 og x2:
TR1'(x1)=38-x1
TR2'(x2)=38-x2
Med venlig hilsen
Mads B. Søndergaard
Skriv et svar til: Microøkonomi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
