Matematik

Skalarproduktet 1.års

02. april 2006 af TiZD (Slettet)
Jeg skal bestemme skalarproduktet på 2 vektorer:

|a|=4,0 vinkel1 = 35grader
|b|=3,5 vinkel2 = 140grader

Jeg ved at jeg skal bruge |a|*|b|*cosv, men ved ikke hvilken vinkel jeg skal bruge, eller hvordan jeg skal regne det ud, hvis jeg nu skal bruge 2 linjer.

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

Er vinkel1 og vinkel2 en vinkel mellem vandret og en vektor eller...?

Svar #2
02. april 2006 af TiZD (Slettet)

Her er et billede der viser hvad der sker:

http://qill.net/skalarprodukt.jpg


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

Vinklen mellem a og b er 105 grader.

Svar #4
02. april 2006 af TiZD (Slettet)

Det er den vinkel jeg skal bruge i min formel - |a|*|b|*cosv ?

3,5*5,0*cos(105)

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

Den ene vektor var 4 og ikke 5, ellers korrekt

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2006 af piper (Slettet)

Vinklen v i skalarproduktet er den vinkel som de to vektorer danner. Dvs., at det er vinklen mellem vektorene. Nu er den lige at gå til.

Skriv et svar til: Skalarproduktet 1.års

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.